Slovenija
10709 ogledov

Pivčeva: To je žalosten dan za slovensko demokracijo

Aleksandra Pivec Nik Jevšnik/STA
Aleksandra Pivec se ob napovedani razrešitvi brani z zapisom na Facebooku.

Kmetijska ministrica Aleksandra Pivec je premierju Janezu Janši včeraj dejala, da sama ne namerava odstopiti. Premier bo zato po dogovoru  s koalicijskimi partnerji predlagal njeno razrešitev, ki bo na dnevnem redu državnega zbora predvidoma prihodnji teden. 

Aleksandra Pivec Koalicija Slovenija Pivčeva ne bo odstopila, Janša bo razrešitev predlagal parlamentu

Pivčeva je svojo odločitev pojasnila na Facebooku, kjer je poudarila, da gre v njenem primeru za politično in medijsko diskreditacijo, ki prihaja z razrešitvijo nje kot ministrice v končno fazo. 

"To je žalosten dan za slovensko demokracijo. Žalostno je, da se politična zahteva zoper delo ministra z namenom rušenja Vlade RS, postavlja pred strokovno delo ministra. Slednje mi nihče ne more očitati, saj sem in še vedno svoje delo opravljam kakovostno. Vsekakor bo seja Državnega zbora priložnost, da se pokaže dobro delo, ki smo ga z mnogimi partnerji na delovnem področju opravili v preteklih dveh letih." 

Aleksandra Pivec

"Gre za zlorabo stranke DeSUS s strani posameznikov, ki se niso želeli sprijazniti z mojo zmago na kongresu in zaradi tega tudi sedaj izvajajo vse skrbno načrtovane poteze, da bi preprečili mojo vnovično kandidaturo," je zapisala Pivčeva. "Dejstvo ostaja, da še vedno obstaja velika podpira v bazi stranke in s tem velika verjetnost za mojo ponovno zmago na kongresu. Zato je sedaj ključnega pomena, odvzem prisotnosti v političnem in medijskem prostoru."

Moja popolna politična in medijska diskreditacija, ki prihaja z razrešitvijo s funkcije ministrice, je v končni fazi....

Objavil/a Aleksandra Pivec dne Torek, 29. september 2020

Dodaja, da se je od vstopa stranke v sedanjo koalicijo kovala zarota, ki je vrhunec dosegla s korespondenčno sejo Sveta stranke, kjer je dobrih trideset članov povozilo voljo kongresa z več kot 200 delegati. "Na ta način se poleg namere  po preprečitvi mojega nadaljnjega obstoja v političnem prostoru, namreč želi preusmeriti pozornost od odkrivanja nezakonitih dejanj, ki so se dogajale v državnih podjetjih," je zapisala Pivčeva. 

Tomaž Gantar Slovenija Gantar prepričan, da se bo Janša strinjal

V zapisu je še napisala, da "rezultati in dosežki, ki so bili uspešno realizirani za upokojence, niso pomembni za stranko DeSUS. Prav tako ne demografski urad, ki je bil ustanovljen prvič v slovenski zgodovini in čaka na imenovanje novega ministra. 

"Delo, ki ga v izjemno pomembnem času za slovensko kmetijstvo opravljamo za dobro Slovenije, naših kmetov, poljedelcev, vinogradnikov in vseh, ki so ponos naše države, postaja nepomembno in ga očitno prevzemajo močni politični interesi," je še zapisala Pivčeva. 

Aleksandra Pivec znani rezultati Slovenija Pivčeva povsem pogorela, a vrača udarec: "To bi se z mojim umikom prikrilo"

Začasni zastopnik stranke DeSUS Tomaž Gantar je po včerajšnjem sestanku koalicije pojasnil, da bodo njihovi poslanci prispevali glasove za razrešitev Pivčeve. Poudaril je, da premier Pivečevi ne očita strokovnega dela na ministrstvu, pač pa bo razrešitev predlagal na podlagi pobude DeSUS. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 30
  • jakec1575 13:16 30.september 2020.

    kot sem napovedal je Pivčeva uspesno iz parlamenta spravila Desus. naloga opravljena. Sedaj je cas za novo albansko stranko, glede na to, da je v sloveniji ze 170 tisoc kosovarjev.

  • Ender3 13:07 30.september 2020.

    Takšno bedo od ženske je težko najti, kaj vse si dovoli in dela. Onemogočit bi ji morali kakršnokoli aktivnost in delovanje v politiki. Osramotila je sebe, družino in potopila stranko !

  • Friderik1950 12:48 30.september 2020.

    Če bi bila Pivčeva dober politik, bi se s svojimi 'podporniki' in najetimi doušniki nekako (ja z zrežirano afero kajpak ) znebila starih sebi nevarnih 'strankarskih kolegov', s katerimi pač ni mogla živeti v neki denarno podprti 'politični simbiozi'. Pol ...prikaži večol pa bi si lahko privoščila kozarček refoška. Tako pa, - riba pač žre ribo.