Slovenija
25 ogledov

Po letu dni še vedno nič

Zlatka Kanič in Pogorevc Žurnal24 main
Danes mineva leto dni, odkar je izvršni odbor Zdravniške zbornice (ZZS) dal zeleno luč za uvedbo postopka odločanja o odvzemu licence zdravnici Zlatki Kanič. V letu dni niso še ničesar odločili.

"Skoraj natančno pred tremi leti in pol so bile Boru dokončno ukradene vse možnosti za življenje. Ko smo ga pripeljali v mariborsko bolnišnico, je imel od 96 do 99 odstotkov možnosti, da preživi. Profesor Battelino je v petek pričal, da jim ni umrl še nihče, da eden od njihovih pacientov z enako boleznijo pričenja s šolo," nam je ob tem povedal Matjaž Nekrep, oče umrlega Bora in dodal: "In teh 1.278 dni zdravniški zbornici, ki ima identična strokovna mnenja zunanjega ekspertnega nadzora, dveh tujih strokovnjakov in dveh razsodišč, ni bilo dovolj, da izpelje postopek odvzema. Krivdo ene osebe raje delijo med vso zdravstvo." Bor bi moral sicer letos v srednjo šolo.

ZZS: Gre za izjemno zahteven primer

Zaradi suma povzročitve smrti iz malomarnosti je obtožen tudi Robert Pogorevc. ZZS mu je izrekla opomin ter varstveni ukrep obveznega dopolnilnega strokovnega izobraževanja v trajanju enega meseca. Tega je že opravil. Upravni postopek odvzema licence zoper njega ni bil uveden, so nam povedali. V zvezi z Zlatko Kanič pa pravijo, da gre "za izjemno zahteven primer, zato odločitev kljub pričakovanjem javnosti ne more biti sprejeta v naglici". "Upravni postopek aktivno poteka in bo, kot smo že večkrat poudarili, v celoti izveden zakonito, v skladu z zakonom o splošnem upravnem postopku (vključno s preučitvijo dosedanje dokumentacije in pridobitvijo nove ter izvedbo ustne obravnave). Tako je predsednica zbornice starša Bora Nekrepa že pozvala, da posredujeta vse listine, s katerimi osebno razpolagata in menita, da jih zbornica ne poseduje in bi bile pomembne za odločanje v konkretnem postopku." Pravijo, da so omenjene listine dobili, že kmalu pa bodo na ustno obravnavo kot priči povabili tudi oba starša Bora Nekrepa.

Komentarjev 3
  • doremi 22:10 16.september 2011.

    Smo imeli samo gnoj na izbiro. Zato sem za sistem, ki ga je nekdo predlagal, da je na volilnih lističih "nisem za nikogar od naštetih". Volitve se ponovijo, ti, ki pa so kandidirali na prvih volitvah naslednja 4 leta ne ...prikaži več morejo kandidirati.

  • McClain 21:40 16.september 2011.

    Mi pa najrajsi po Ameriki pljuvamo, doma pa v dreku do grla in se globlje. Ne mores verjet, kako neki lobiji furajo drzavo in ta ubogi folk, ki na koncu na pleca dobi se vse posledice razsipnosti, pozresnosti, arogance in ...prikaži več nenasitnosti nesposobne slovenske elite. A imeli smo demokraticne volitve od 1990 leta dalje, a povecini smo izbirali gnoj.

  • privat 19:17 16.september 2011.

    to je v deželi "nikoli pravični" razumljiv razplet... Kdo pa od Slovenije pričakuje več???