Slovenija
58558 ogledov

Po kršenju pravil na Krvavcu vlada udarila z novim ukrepom

Krvavec Profimedia
Vlada predlaga ukinitev interventne pomoči za tiste, ki kršijo vladne odloke.

Stranki SDS in NSI sta v obravnavo novega paketa protikoronskih ukrepov za drugi val PKP7 vložila dopolnilo k 89. členu, ki se nanaša na pomoč v obliki nadomestila za začasno čakanje na delo, delnega povračila plače zaradi določitve štiriurnega delovnika in mesečnega temeljnega dohodka. 

Glede na amandma vlade, do pomoči ne bodo upravičeni tisti, ki jim je bila izrečena globa zaradi kršitve vladnega odloka. Tak primer je smučišče Krvavec, ki je bilo v četrtek in petek pretekli teden kljub vladnemu odloku o prepovedi obratovanja, odprto, nato pa so ga inšpektorji zapečatili.  

Predlog sedmega interventnega zakona, ki jih vlada pripravlja v odzivu na epidemijo covida-19, danes obravnava odbor DZ za finance. Plenarna seja na kateri naj bi paket potrjevali, je sklicana za jutri, po načrtih vlade naj bi bil PKP7 uveljavljen najpozneje 1. januarja.

"Že za sprejete ukrepe se dodaja obveznost subjektov, ki so uveljavili pomoč po ZIUOOPE, ZZUOOT, ZIUPDV in ZIUOPDVE, in sicer v obliki nadomestila za začasno čakanje na delo, delnega povračila plače zaradi odreditve dela s skrajšanim delovnim časom ali mesečnega temeljnega dohodka, da mu ne sme biti izrečena globa za zaradi kršitve odloka, izdanega na podlagi prvega odstavka 38. člena ZNB. V skladi s prvim odstavkom 39. člena ZNB vlada izdaja odloke z namenom preprečevanja širjenja z virusom SARS-CoV-19, zato je smiselno, da do pomoči po interventni zakonodaji niso upravičeni tisti, ki kršijo navedene vladne odloke," piše vlada v obrazložitvi. 

Kot je znano, je tudi Katoliška cerkev v Sloveniji morala poravnati globo, ki jo je prejela zaradi prekoračitve dovoljenega števila vernikov na maši na praznik Marijinega vnebovzetja na Brezjah. Zdravstveni inšpektorat je ugotovil navedeno kršitev in izdal plačilni nalog v višini 4000 evrov za pravno osebo in 400 evrov za zakonitega zastopnika.

 | Avtor:

Komentarjev 16
  • igor669 07:05 29.december 2020.

    Imam predlog za vlado. Pobit tiste, ki kršijo ukrepe, po vaši bolani logiki, bi preprečli še več smrti! Čudno samo da po 1 letu ne poznam nobenega,ki bi dejansko bil v bolnici.. samo zaradi covida.. In ne poznam nobenega, ki ...prikaži več bi koga poznal.. In vsi starčki, ki jih sprašujem ne poznajo nobenega.. Starčkom, ki jih pobijate po bolnicah in domovih, pa itak vaši ukrepi niso pomagali! Kar so dosegli je.. da so UMRLI SAMI IN ŽALOSTNI!

  • TAKO 20:58 28.december 2020.

    Vlada se očitno ne zaveda, da s tem ko kaznuje in omejuje smučišče jim žuga in dopolnjuje PKP7 s členi o kazni in pomoči samo daje večjo moč smučišču. Vedno več naroda se postavlja na stran smučišča in mogoče se ...prikaži več še drugi odločijo za kazen in ne spoštujejo norih,zmedenih in spreminjajočih se ukrepov vlade. Revolucija se začne ko nekoga potolčeš pred vsemi in narediš mučenika iz njega in narod se lahko poistoveti s tem saj smo vsi v nekem lapsusu in pat položaju...

  • andrej06 20:23 28.december 2020.

    Pa prokleta gamad jebite se že enkrat z totimi reklamami