Slovenija
15166 ogledov

Fajonova šla na Triglav, Janševi udarili po njej, a jih je elegantno utišala

Triglav Profimedia Triglav
Politično obarvani ali zgolj prijateljski obiski v Sloveniji marsikdaj vodijo do najvišje točke države, na Triglav. Za zadnje razburjenje je poskrbelo razgrinjanje zastave na vrhu gore.

Predsednica Socialnih demokratov Tanja Fajon se je v začetku tedna s svojimi somišljeniki povzpela na Triglav.

Fajonova je zapisala, da je krst za tuje goste na vrhu uspel, vzpon pa je potekal dobro: ''Super smo se imeli, nobenih težav na poti, dobra volja, nova prijateljstva, zdaj pa še varno v dolino,'' je sporočila. Hkrati je po družbenih omrežjih zaokrožila fotografija, na kateri politiki držijo LGBTQI zastavo.

Na Twitterju so se takoj za tem usule kritike, češ, zakaj poleg ne plapolata tudi slovenska in evropska zastava, manjkali niso niti homofobni zapisi. 

Priložnost, da bi molčal, je izpustil tudi slovenski premier Janez Janša, ki je obenem zapisal, da je ob obisku Triglava Josep Borrell, visoki predstavnik Unije za zunanje zadeve in varnostno politiko, imel stil. Na deljeni sliki na profilu Twitter tako vidimo politika, ki na vrhu očaka držita slovensko in evropsko zastavo. Kljub vsemu pa je gosta pozval, da ponovno prideta v Slovenijo in se ponovno povzpneta na naš najvišji vrh, tokrat po severni steni. 

Fajonova ni ostala dolžna in objavila, da sta bila z njo na Triglavu nemški poslanec in zvezni minister za Evropo iz vrst socialnih demokratov ter njegov soprog, česar Janša in njegovi somišljeniki, kot kaže, niso vedeli.

Kritike nad razvijanjem LGBTQI zastave na vrhu Triglava, s katero so po besedah nemškega politika želeli pozvati k skupnim evropskim vrednotam, socialni varnosti, pravni državi in strpnosti, ne bi mogle biti bolj neprimerne. Dogajajo se namreč v času, ko Slovenija predseduje Evropski Uniji, ki se ravno zdaj sooča s spodkopavanjem standardov nekaterih evropskih vrednot in človekovih pravic predvsem na Poljskem in Madžarskem, kjer so kampanje sovražnosti proti osebam LGBTQI in dezinformacijske državne kampanje postale orodje politične cenzure.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 50
  • malarin 07:05 31.julij 2021.

    Na Brezjah so se ustavili in šli k spovedi ? ? ?

  • Naklonsky 13:30 30.julij 2021.

    No ja, če gre več LGTB soprogov v vrsti na Triglav, jo najslabše odnesi tisti prvi v vrsti. In glede na to, da so vsi uživali, je bila Tanja najbrž prva v vrsti...

  • kapibara1 16:02 29.julij 2021.

    Torej- eden se je dal porivat do vrha.. drugi se je pa dal vlečt( šlepat) do vrha