Slovenija
33104 ogledov

Po popoldanskih nevihtah s točo zdaj še ta težava

Narasla reka Žurnal24 main *Fotografija je simbolična
Opozorila Agencije za okolje.

Tudi popoldne so državo zajeli močnejši nalivi, predvsem na Gorenjskem, v Krškem in okolici je padala tudi toča. Zvečer se je ozračje začelo umirjati.

V večernih urah je močno narasla reka Cerkniščica in poplavlja v večjem delu doline. Močneje so narasle tudi druge reke v zahodni, osrednji in severovzhodni Sloveniji, vodnatost rek na teh območjih je velika. Močno narašča tudi Selška Sora in se razliva na izpostavljenih mestih, opozarja Agencija RS za okolje (Arso)

Reke v južni Sloveniji medtem še ohranjajo malo vodnatost, je v hidrološkem poročilu zapisal Arso. Zvečer bo ob nevihtah še možno poplavljanje zaledne in padavinske vode v več delih države.

Ponoči bodo reke povečini začele upadati, vodnatost rek v zahodni, osrednji in vzhodni Sloveniji bo stala velika, drugod srednja, v južni Sloveniji pa povečini mala.

Večerna temperatura večine rek je bila med 9 in 22 stopinj Celzija. Bohinjsko jezero je imelo 19, Blejsko 24, morje ob slovenski obali pa 26 stopinj Celzija.

Ozračje se umirja

Ponoči se bo ozračje umirilo in postopno zjasnilo. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 16, ob morju 17 stopinj Celzija. V petek bo na Primorskem pretežno jasno s šibko burjo, drugod bo občasno nekaj kopaste oblačnosti. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 29, na Primorskem do 32 stopinj. 

V soboto in nedeljo bo sončno in spet bolj vroče, napoveduje Arso.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1