Slovenija
7234 ogledov

Po potrditvi novice v SDS povlekli potezo

Državni zbor Anže Petkovšek Državni zbor
Poslanska skupina SDS zahteva, da se zaradi konflikta interesov iz preiskovalne komisije izloči strokovnega sodelavca.

Preiskovalna komisija o ugotavljanju politične odgovornosti nosilcev javnih funkcij zaradi domnevnega nezakonitega financiranja političnih strank in strankarske politične propagande v medijih pred in med volitvami poslancev v Državni zbor leta 2022 s finančnimi sredstvi podjetij v državni lasti, državnih institucij ter subjektov iz tujine je z novinarjem portala Necenzurirano Tomažem Modicem sklenila pogodbo za strokovno pomoč predsednici parlamentarne komisije Mojci Šetinc Pašek. Pogodba je bila sklenjena za obdobje delovanja preiskovalne komisije

Poslanska skupina SDS zahteva, da se Tomaža Modica zaradi konflikta interesov izloči na podlagi 3. člena Zakona o parlamentarni preiskavi v povezavi s 7. členom Poslovnika o parlamentarni preiskavi. V preiskovalni komisiji namreč ne sme sodelovati strokovni sodelavec, če je bil sam odgovorna oseba v organu ali pravni osebi, katere dejavnost se preiskuje, v času, na katerega se nanaša. 

"Dejstvo je, da je Tomaž Modic direktor in soustanovitelj podjetja Providenta, d. o. o., novinar spletnega portala necenzurirano.si, direktor TM, Medijska produkcija in svetovanje, s. p. Kot novinar in direktor podjetja je sodeloval s spletnim portalom Siol.net, ki je v lasti podjetja Tsmedia, d. o. o., Tsmedia pa je v lasti Telekoma Slovenije, d. d., ki je družba v državni lasti. Predmet preiskav preiskovalne komisije pa bo med drugim prav poslovanje podjetja Telekom Slovenije, d. d., in posledično podjetja Tsmedia, d. o. o.," je zapisano v zahtevi za izločitev, ki jo je podala poslanska skupina SDS. Ob tem so dodali, da je bil Modic v preteklosti novinar časopisa Dnevnik, zdaj pa je del ekipe portala Necenzurirano. Pri tem v poslanski skupini SDS opozarjajo na poročanje nekaterih medijev o finančnih in vsebinskih povezavah med portalom Necenzurirano.si in državnimi podjetji, med drugim GEN-I. 

"Glede na navedeno obstaja velika verjetnost, da se lahko Tomaž Modic zaradi sodelovanja z državnimi podjetji znajde kot priča ali preiskovanec v predmetni preiskovalni komisiji," menijo v poslanski skupini SDS. 

Na spletnem portalu Necenzurirano so v odzivu zapisali, da portala v dveh letih in pol delovanja nikoli niso financirala državna podjetja. "Prav tako naš portal nikoli ni imel nobenih 'finančnih in vsebinskih povezav z državnimi podjetji'. Gre za laži, ki jih v povezavi s portalom in njegovimi novinarji že dlje časa širi propagandna tovarna SDS s ciljem diskreditacije in blatenja našega medija," je zapisal odgovorni urednik portala Necenzurirano Primož Cirman, piše STA.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 11
  • Avatar luckyss
    luckyss 05:47 06.avgust 2022.

    SDS ladjica se spreminja v podmornico...Čakamo lahko le še, da se bežeče podgane začno gristi med sabo in ovajati drug druge...Najbolje da se SDSsovci odcepijo in ustanovijo ljudsko republiko Dob...Tam bodo imeli večino..Ali pa če od Hrvatov kupimo otok Goli ...prikaži več in naj se tam gredo politiko in "biznis"...

  • Dragonja 23:23 05.avgust 2022.

    Če je vse v redu ni važno kdo je v komisiji.

  • Avatar Antikrist1
    Antikrist1 22:53 05.avgust 2022.

    Uboge fašist Janša še vedno ne more pozabiti, da je na volivah popušil kurac! Hahaha, prav mu je!