Slovenija
374 ogledov

Po praznikih možnost pozebe in slane, sneg pod 1.000 metri nadmorske višine

Led na steklu Profimedias
Po mokrem koncu tedna, vključno s prazničnim ponedeljkom, se bo močno ohladilo. Temperature bodo zjutraj blizu meje 0 stopinj Celzija. Obstaja možnost slane in pozebe.

Dežurni prognostik na Agenciji Republike Slovenije za okolje (ARSO) je pojasnil, da se bo po torku močno ohladilo. Že v torek se bo ob padavinah snežna meja začela spuščati.

Snežilo bo tudi nižje kot 1000 metrov nad morjem. Nekaj dni, do sobote, bo suhih, noči in jutra pa bodo zelo hladna. Še posebej hladno bo četrtkovo jutro, ko lahko pričakujemo tudi temperature blizu ledišča. Vremenski prognostik ne izključuje možnosti pozebe in slane.

Tudi 10 stopinj Celzija nad dolgoletnim povprečjem

Do torka bo vreme zelo spremenljivo, s pogostimi plohami in nevihtami, bolj suho pa bo od sredine prihodnjega tedna naprej.

Sicer pa je bil do zdaj letošnji april glede na dolgoletna povprečja nadpovprečno topel in suh mesec. Temperature so od povprečja navzgor odstopale od pet do 10 stopinj Celzija. Za pričakovati pa je, da bo ob trenutnih padavinah in napovedanem mrazu tudi letošnji april ob koncu meseca nekje v povprečju zadnjih let.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.