Slovenija
56413 ogledov

Po rekordnem dnevu nas čaka tole

epidemija covid-19 slovenija Profimedia
Število okuženih še vedno vztraja zelo visoko. Po rekordnem dnevu nas tokrat čakajo malenkost nižje številke.

V sredo je bilo izdanih 7.826 TAN kod. Pričakujemo, da bo končno število nekoliko nižje od torkovega rekorda. Da bo število včeraj potrjenih okužb spet zelo visoko, smo lahko pričakovali tako glede na projekcije o prihodnjem razvoju epidemije kot glede na včerajšnje dolge vrste pred testirno točko v Stanežičah. V sredo je bilo potrjenih več kot deset tisoč primerov okužbe.

Še vedno ostaja tudi vprašanje zaostankov. Po informacijah pristojnih je včeraj ostalo pet tisoč vzorcev, ki jih niso uspeli analizirati, kam se ti šteje - v kvoto katerega dne - pa ni povsem jasno.

Zadnja projekcija raziskovalca na Institutu Jožef Stefan Matjaža Leskovarja kaže, da vrha še nismo dosegli. Število okužb naj bi bilo najvišje konec meseca, medtem ko se bodo razmere v bolnišnicah poslabšale v začetku februarja. Po njegovi oceni je dovzetnih še približno slaba četrtina prebivalstva. 

Zaradi velikega števila ljudi, ki so v samoizolaciji in v karantenah, je minister za zdravje Janez Poklukar napovedal, da lahko v kratkem pričakujemo tudi spremembe glede samoizolacije. Minister je pojasnil, da gre za "spremembe, ki bodo v prid gospodarstvu in delovanju celotne družbe". 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Avatar _lolekbolek
    _lolekbolek 09:11 20.januar 2022.

    A danes pa ni MEJNIKA? Kakšen bo danes BOMBASTIČNO USTRAHOVALNI naslov?

  • QSprm 09:00 20.januar 2022.

    Kaj imajo res v UK neko drug moronikron kot pri nas? UK in Skotska konec meseca ukinjata VSE te bebave ukrepe, ki so itak sami sebi namen. Na soncni strani alp bi pa korona teroristi se malce terorizirali in ustrahovali ...prikaži več narod. Hkrati so cudezno izginili slavospevi Danski in Portugalski. Tako opevana precepljenost jih je pripeljala nazaj v karantene, teste in maske. Prica smo epidemiji cepljenih, kamor si ocitno tako zelo prizadevajo pripeljati nas domorodoni korona fundamentalisti.

  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 08:02 20.januar 2022.

    Tu očitno morati vsak dan objaviti vsaj eno laž......Danes je to trditev: "Po njegovi oceni je dovzetnih še približno slaba četrtina prebivalstva."......Dovzetni za Omicron smo vsi, cepljeni, necepljeni in preboleli in kot kažejo študije z Danske, najbolj obolevajo cepljeni... Ker ...prikaži več je bolezen blaga, to sicer ni nič hudega