Slovenija
8384 ogledov

Obsedno stanje: Dolge kolone za testiranje, sever Ljubljane stoji!

razcep Koseze Ljubljana gneča kolona Twitter
Pred testirno točko v Stanežičah se vije dolga kolona vozil.

Danes so v veljavo stopile spremembe pri PCR testiranju, saj ga brez dokaza o pozitivnem hitrem testu ni več mogoče opraviti. Po besedah državnega sekretarja na Ministrstvu za zdravje Franca Vindišarja, ocenjujejo, da bi tako lahko število potrebnih PCR testiranj zmanjšali za 30 odstotkov.

PCR testiranje v Stožicah Slovenija Velika novost pri testiranju

A vsaj na prvi dan nove ureditve se učinki še ne kažejo. Po spletu so zaokrožili posnetki dolge kolone osebnih vozil, ki se skozi Šiško vije do testirne točke v Stanežičah.

Razlog je povečujoče se število okuženih s covidom-19. V torek so tako potrdili več kot 12.000 primerov okužbe, v dveh največjih nacionalnih laboratorijih so analizirali okrog 20.000 testov.

Zastoji so nastali še na območju Šentvida, Broda, Vižmarij in Broda. Na gorenjski avtocesti je bil zaradi gneče v predoru Šentvid zaprt izvoz na Celovško cesto. Gneča je otežila promet vse do Škofje Loke in Kranja.

covid-19 Ljubljana Slovenija Slovenija Nov rekord: Epidemija je eksplodirala
 
Komentarjev 2
  • Gandi123 17:25 19.januar 2022.

    VLADA DELA!!! Že za drugi januar so napovedali vrhunec "epidemije", dobra dva tedna po napovedanem vrhuncu so totalno odpovedali. Testov zmanjkuje, mest za testiranje primanjkuje, Ljudi so že decembra strašili z napovedanim izbruhom, sami so pa totalno nepripravljeni!!! Bravo vlada!!!👏👏👏

  • popokatopetl 15:56 19.januar 2022.

    Nepregledna kolona vozil, ker ljudje v njih rabijo pozitiven izvid za pol leta svobode gibanja.