Slovenija
2936 ogledov

Po trčenju umrla

Nesreča kolesarja Shutterstock
Za kolesarko je bilo trčenje usodno.

Na Okrožnem sodišču v Murski Soboti je potekal predobravnavni narok za 61-letnega voznika avtobusa, ki je obtožen, da je povzročil prometno nesrečo iz malomarnosti. Maja lani je v krožišču trčil v 76-letno kolesarko, ki je zaradi poškodb kasneje umrla. Obtoženi krivde ni priznal. Sojenje se bo začelo 15. junija, poroča Večer.

Državni tožilec Primož Horvat je sodnici Nataliji Goldinskij Husar predlagal, da obtožencu Avguštinu Lainščku, če krivdo prizna, izreče 14 mesecev zaporne kazni. Horvat se je strinjal, da bi obsojenec lahko kazen odslužil tudi z delom v korist družbe. A Lainšček krivde ni priznal, da se ne čuti krivega za nesrečo, pa je zatrdil tudi njegov odvetnik Jože Šafarič, piše časnik.

Odvetnik Šafarič je na predobravnavnem naroku predlagal, da izvedenec za prometno stroko naredi računalniško simulacijo nesreče, saj je kolesarka v krožišče zapeljala v napačno smer, še piše Večer.

Lainšček je 18. maja lani na prehodu za pešce in kolesarje v dvojnem krožišču v Cankarjevi ulici v Murski Soboti trčil v 76-letno kolesarko. V nesreči je bila tako zelo poškodovana, da je pet dni kasneje v bolnišnici umrla.

razno 02.11.07 traktor, plug, oranje, delo, zemlja, njiva, kmetovanje; foto:sasa Slovenija Pijan traktorist ostal ukleščen v vozilu Novice: Policijski trak in trikotnik ob prometni nesreči KRONIKA Gorenjska Grozljivo, kolesar umrl na kraju nesreče

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.