Slovenija
1759 ogledov

Počitniška gneča: Kilometri pločevine, takšne so čakalne dobe

gorenjska avtocesta gneča Saša Despot
Zaradi počitnic v nekaterih državah se je promet na slovenskih cestah pričakovano zgostil že zjutraj.

Na mejnih prehodih s Hrvaško so daljše čakalne dobe za osebna vozila na obeh straneh meje, poroča prometnoinformacijski center. Pred predorom Karavanke je na obeh straneh meje od osem do devetkilometrski zastoj.

Kolona vozil na avtocesti proti Karavankam je na Lipcah. Domačine prosijo, naj za smer Jesenice uporabijo izvoz Lesce. Zaprt je uvoz na avtocesto za smer Karavanke na Lipcah,so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Na podravski avtocesti je dva do tri kilometra dolg zastoj od priključka Zakl proti Gruškovju. Zastoj je tudi na primorski avtocesti med Razdrtim in Ljubljano, zamuda je po oceni prometnoinformacijskega centra približno eno uro.

O zastojih poročajo še na cesti Izola Strunjan proti Portorožu, Koper-Šmarje-Dragonja, Šmarje-Koper in na cestah proti mejnim prehodom s Hrvaško.

Osebna vozila za vstop in izstop iz države okoli dve uri čakajo na mejnih prehodih Gruškovje, Dragonja, Jelšane in Sečovlje. Na ostalih mejnih prehodih je čakalna doba od pol do ene ure.

Poleg tega so se danes začela pripravljalna dela za obnovo severne ljubljanske obvoznice med Zadobrovo in Tomačevim. Stekla bodo dela na prestavitvi portala elektronskega cestninjenja, zaradi česar bo oviran promet na območju razcepa Zadobrova, saj bo promet tekel po zožanih pasovih.

V prometnoinformacijskem centru voznikom svetujejo, naj vnaprej načrtujejo pot, poskrbijo za tehnično brezhibnost vozila, se pred potjo pozanimajo o stanju na cestah ter vozijo strpno, s primerno hitrostjo in varnostno razdaljo.

Gneča zastoj Alternative Slovenija Na cestah že preizkušnja živcev

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.