Slovenija
2805 ogledov

Počivalšek: Klampferjeva je klonila pod pritiski

Zdravko Počivalšek Saša Despot predstavitev kandidata za ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravka Počivalška pred odborom DZ za gospodarstvo
Počivalšek ostro proti Klampferjevi: njena ocena ne temelji na dejstvih, ampak nabirki neuradnih informacij

Predsednik SMC Zdravko Počivalšek se je odzval na odhod podpredsednice stranke Ksenije Klampfer, ki je včeraj ocenila, da Počivalšek bolj od dela ceni populizem ter na pismo zunanjega ministra Mira Cerarja in ustanovitelja stranke, ki je Počivalšku sporočil, da v vladi pod vodstvom Janeza Janše ni pripravljen sodelovati.

Miro Cerar Slovenija Stranka SMC razpada: "Bolj od dela šteje populizem!"
"Ta odločitev preseneča, zlasti v luči tega, da je mag. Klampfer pred tremi meseci postala podpredsednica stranke. Res so se politične okoliščine v zadnjih tednih precej spremenile, vendar to vodstva stranke ne bi smelo odvezati odgovornosti do svojih volivk in volivcev ter do iskanja rešitev v dobro države," pravi Počivalšek.

"Klampferjeva je klonila pod pritiski"

"Dejstvo, da je mag. Klampfer svojo odločitev skorajda sočasno sporočila predsedniku SMC in medijem, najbrž razgalja pravo ozadje njene odločitve, to je popuščanje pod težo javnega pritiska na SMC, da svoje prihodnje politične odločitve podredi interesu drugih strank," še piše v sporočilu, ki so ga v imenu Zdravka Počivalška poslali s SMC.

Predstavniki LMŠ so se danes sicer sestali s predstavniki LMŠ in nadaljevali pogovore o skupnem nastopu na morebitnih predčasnih volitvah, kot je ob odstopu predlagal Marjan Šarec. Delo poroča, da je LMŠ predlagal dogovor, v katerem je zapisan pogoj, da se mora SMC zavezati, da tudi po volitvah ne bo oblikovala vlade s skrajno desnico in SDS.

"Loputanje z vrati je hipno res lahko všečno, a obenem politično nezrelo"

Ksenija Klampfer | Avtor: Saša Despot Saša Despot
"Razumljivo je, da imamo različne poglede na nastalo situacijo in na prihodnje delovanje tako stranke kot države. Vendar bi bilo prav, da se o tem pogovorimo. Loputanje z vrati je hipno res lahko všečno, a obenem politično nezrelo," preko svojih odnosov z javnostmi sporoča Počivalšek. 

"Dosežke dela ministrice Klampferjeve cenita tako stranka kot njen predsednik. To ji je večkrat tudi osebno povedal. Učinki ukrepov, za katerimi je stala in se osebno močno izpostavila, so in bodo vidni še dolgo potem, ko vlada, katere del je, ne bo več delovala. Mnoge je lahko izpeljala zato, ker je imela za seboj politično zaslombo tudi v lastni stranki. Trditi drugače je nepošteno."

"Vedno smo dopuščali različna mnenja"

Klampferjeva je odstopila dan pred napovedanim drugim krogom pogajanj o sestavi nove koalicije pod vodstvom Janeza Janše, v kateri sodeluje tudi SMC. "Predsednik stranke je pozorno prebral očitke mag. Klampfer na račun vodenja stranke. Stranka modernega centra je bila in ostaja v nečem zelo liberalna: v strpnosti do različnih stališč. Vedno so bili v stranki različni pogledi na vprašanja in izzive. Tudi sedaj, ko je po odstopu predsednika vlade ves politični prostor potisnjen v navidezno nujo po sprejemanju rokohitrskih odločitev, je tako. Ne predsednik ne vodstvo stranke si ne domišljata, da bo do dokončne odločitve stranke o tem, kako naprej, vodila pot miselnega enoumja in podleganja koristoljubnim argumentom," so zapisali v sporočilu za javnost.

Dodajo, da v tem oziru predsednik stranke razume tudi pismo ustanovitelja in prvega predsednika stranke dr. Mira Cerarja. "Kot izraz lastne volje in mišljenja, do katerih ima v SMC vsakdo vso pravico."

"Ocena Klampferjeve ne temelji na dejstvih"

Ocena politične situacije, kot jo je v pismu izrazila Klampferjeva pa je po mnenju Počivalška pomanjkljiva in "ne temelji na dejstvih, ampak površni nabirki pol- in neuradnih informacij." Poudarjajo, da je SMC je v zvezi s trenutnimi političnimi razmerami sprejela samo dve odločitvi: da se bo pogovarjala z vsemi, ki bodo nakazali izvedljive ideje o oblikovanju morebitne nove vlade in da se z odstopom predsednika vlade pripravlja na morebitne nove predčasne volitve. "Vse drugo je sklepanje na pamet," sporočajo Klampferjevi. 

V stranki poudarjajo še, da je po odstopu predsednika vlade pomembno svoje pomembne poteze sporočati v odprtem pogovoru ter, da se predsednik Počivalšek "ob številnih obveznostih v službi, zadnje tedne vse svoje proste ure preživlja s člani strankinih odborov po vsej Sloveniji. Na te pogovore je bila vabljena tudi mag. Klampfer. Ali se je vabilu odzvala, ve najbolje sama."

 

Komentarjev 7
  • johan12 14:18 11.februar 2020.

    Počivavšek še malo pa boš postal puklast! Saj pokloniš vsakemu ki misli da sedaj "on tala".

  • ofclotun 19:51 10.februar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • jezero 16:51 10.februar 2020.

    Počivalšek dobro ve, da je to zasnja možnost, da ostane minister, da bo lahko premetaval naš denar. Človeško dno, ta človek.