Slovenija
79854 ogledov

Počivalšek potrdil, prihodnji teden se odpira vse to

trgovski center Profimedia
S prihodnjim tednom se odpirajo nekateri trgovski in storitveni lokali, a pod enim pogojem.

Minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek je potrdil, da se s prihodnjim tednom odpirajo trgovski in storitveni lokali s površino do 400 kvadratnih metrov ob pogoju, da se bodo zaposleni tedensko testirali. Še danes naj bi bilo jasno, kaj vse in pod kakšnimi pogoji se odpira v torek. 

Počivalšek želi, da bi gospodarstveniki takšno iniciativo sprejeli pozitivno, saj je treba biti odgovoren do zdravja in previdno pripeljati trenutne razmere do tega, da bomo lahko vsi skupaj spet končno normalno zaživeli.

Kot je še pojasnil, bo odlok o tem sprejet tekom današnjega dne na dopisni seji vlade, hkrati pa si želi, da bi s tem vsi skupaj korakoma šli v smeri normalizacije. "Vendar pa, če ne bomo odgovorni, se lahko stvari spet hitro obrnejo na slabše," je posvaril minister in dodal, da bo stroške testov pokrila država, organizacijsko pa bodo v sodelovanju z gospodarstvom stvari rešili na način, kot so to naredili z zaposlenimi v šolstvu.

Ikea Tudi na spletu Slovenija Zdaj je uradno: Ikea objavila datum odprtja trgovine v Ljubljani

Predsednica Trgovinske zbornice Mariča Lah je za Večer dejala, da naj bi se odpirale vse trgovine, ne glede na to, kaj prodajajo. Odpirale se bodo pod pogojem, da se bodo prodajalci enkrat tedensko testirali. Ta pogoj bo veljal tudi za trgovine, ki so odprte že sedaj. Mariča Lah je za Večer dejala, da razume načelo previdnosti in da bodo z odpiranjem začeli postopno. 

Še naprej bodo ostali v veljavi ukrepi, ki veljajo že zdaj: razkuževanje, vzdrževanje ustrezne razdalje in obvezne maske. Podrobnosti naj bi še danes na tiskovni konferenci predstavili predstavniki vlade. 

Maske v Ljubljani Slovenija Obeta se največje sproščanje ukrepov v zadnjih treh mesecih

Epidemiološka slika se počasi, a vztrajno izboljšuje. Včeraj je bilo potrjenih manj kot tisoč novih okužb, po dolgem času pa je bil delež pozitivnih testov med tednom nizek. 

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 9
  • ana19 16:24 06.februar 2021.

    In zdaj se v nebo povzdiguje s tem da je vse to odprto. To se ne bi smelo niti zapret. 🐖

  • Avatar jate
    jate 17:42 05.februar 2021.

    kaj pa telovadnice,fitnese, razne športne klube za trenirat različne športe za amaterje ne samo za poklicne športnike????

  • mirror. 16:10 05.februar 2021.

    Runkl, tudi ti se boš cvrl na ražnju, gnida gestapovska.