Slovenija
9433 ogledov

Počivalšek: To imamo, ko se izgubi smisel za sodelovanje

Zdravko Počivalšek, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, Anže Petkovšek Zdravko Počivalšek, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo.
Počivalšek se je v zapisu na Twitterju odzval na predlog podjetja Geneplanet državi za sporazumno razvezo pogodbe o dobavi medicinskih ventilatorjev.

Kot pravi gospodarski minister Zdravko Počivalšek, je bilo ministrstvo za zdravje pozvano, da poda mnenje o potrebnosti dobavljenih ventilatorjev za slovensko zdravstvo.

"Ministrstvo za zdravje je že pozvano, da poda mnenje o tem, ali slovensko zdravstvo potrebuje že dobavljene ventilatorje ali pa jih, kot to predlaga dobavitelj, vrnemo," je v objavi zapisal Počivalšek. "To imamo, ko se izgubi smisel za konstruktivnost in sodelovanje," je dodal. Ob tem je kritike na regularnost nabave ventilatorjev označil za javni linč.

Geneplanet je danes zavodu za blagovne rezerve predlagal sporazumno razvezo pogodb za dobavo zaščitne opreme zaradi želje po zaščiti svojega dobrega imena. Podrobnosti na tej povezavi.

Covid-19: UKC Maribor Po razkritjih Slovenija To glede ventilatorjev ponuja podjetje Geneplanet Policija uniforma policist Ventilatorji Slovenija Grožnje zdravniku Knaflju, policija na delu

dezurni@zurnal4.si

Komentarjev 23
  • Avatar praufo
    praufo 14:44 03.maj 2020.

    v tej državi imamo zakompliciran zakon o javnem naročanju, ki je bil sprejet potem ko se je že ogromno pokradlo, potem se pa še ogromno ... in na drugi strani ljudi , ki naročajo stvari na katere se ne spoznajo, ...prikaži več državna uprava ima polno ljudi, ki nimajo praktičnega stika z napravami , ki se potrebujejo za karkoli, oni samo izberejo "najugodnejšega ponudnika" ... žal je tak zakon in žrtev tega zakona je tudi minister, žal

  • 6a6330cf643e6297e0f11772a01ce2d9c0c144b1 14:12 03.maj 2020.

    Če meni nekdo napiše da je nekaj manj primerno potem ima še vedno zelen semaforček, če nekdo oceni kot neprimerno dobi rdeč semaforček, Zakaj se torej mnenje iz manj primerno sedaj enači kot neustrezno? Iz mnenja ni dokza da niso ...prikaži več primerni za zdravljenje bolnika s covidom ampak da so težji za razkuževanje? in da lahko pri čiščenju kondenza kaplice gredo v zrak?, kot da mimo cevke v grlu ne gredo nikoli in kot da ne bi bila soba v podtlaku in v celoti smatrana kot kužna (osebje v skafandrih)?

  • sam50 08:47 03.maj 2020.

    Jih bo njegov izbranec prodal trgu 50% izpod nakupne cene, 100% avansa,ki ga je dobil še pred pridobitvijo bančne garancije tako ali tako ne bo nikdar vrnil,saj je moral % že nakazati na račun stricev,bodo pa spet podelili dobiček od prodane robe....