Slovenija
5503 ogledov

Počivalšek se je razjezil, vložil bo tožbe: "Dovolj imam laži in manipulacij"

Zdravko Počivalšek Anže Petkovšek Novinarska konferenca predsednika vlade Janeza Janše in podpredsednikov Zdravka Počivalška in Mateja Tonina, Brdo pri Kranju.
Gospodarski minister bo zahteval popravke in vložil tožbe.

"Dovolj imam laži in manipulacij v zvezi s poročilom Računskega sodišča," je na Facebooku zapisal minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek in napovedal, da bo poleg zahtev za popravke vložil tudi tožbe.  

Poudaril je, da ne drži, da "je iz predloga revizije računskega sodišča razvidno, da je imelo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo ter s tem minister Počivalšek, ključno vlogo v poslih z dobavo zaščitne opreme med prvim valom epidemije".

Respiratorne maske N95 Slovenija Afera maske: Pritiski so bili strašni, grožnje, izsiljevanje Respiratorne maske N95 Zaščitna oprema Slovenija Tomaž Vesel: Pri 13 pogodbah sum kaznivega dejanja

"Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je bilo zgolj eden izmed deležnikov, ki so sodelovali v postopku dobave zaščitne in medicinske opreme," se brani Počivalšek. "Ne drži, da Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo in s tem minister Počivalšek, niso imeli nobenih pristojnosti v postopkih nabav zaščitne in medicinske opreme. Pristojnost jim je bila dodeljena na podlagi vladnih sklepov, ki so tudi omogočali nabavo zaščitne in medicinske opreme."

Dovolj imam laži in manipulacij v zvezi s poročilom Računskega sodišča. Zato bom poleg zahtev za popravke vložil tudi...

Objavil/a Zdravko Počivalšek dne Torek, 23. februar 2021

Dodaja, da ministrstvo ni vse odgovornosti pri dobavi zaščitne opreme prelagalo na Zavod za blagovne rezerve. "Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je namreč z Zavodom za blagovne rezerve pri dobavi zaščitne opreme sodelovalo, tudi skupaj z drugimi deležniki," je zapisal Počivalšek. "Ne drži, da je minister Počivalšek posredoval pri nakupu Geneplanetovih ventilatorjev ampak je skupaj s sodelavci na ministrstvu na Zavod za blagovne rezerve prenesel informacije o nujnosti nabave ventilatorjev, veliki nestabilnosti trga medicinske opreme in nujnosti ukrepanja. Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je na Zavod za blagovne rezerve tudi posredovalo informacije o ventilatorjih, ki jih je stroka ocenila za ustrezne in o ponudbah za te ventilatorje."

Koronavirus maske Slovenija Nakup zaščitne opreme: KPK uvedla 21 preiskav, tudi zoper Počivalška in Galeta Tarča Soočenje Gale - Počivalšek Slovenija Zdravnik Knafelj: Ventilatorji za bolnike s covid-19 niso primerni

Prav tako je zanikal, da trditev, da je ministrstvo pri sklicevanju na pozitivno mnenje dr. Mateja Podbregarja iz celjske bolnišnice, o primernosti ventilatorjev Sirusmed R 30 za široko uporabo, zamolčalo Podbregarjevo opozorilo, da gre za najosnovnejši model nižjega razreda in da bi po tej ceni lahko kupili najboljše ventilatorje Siriusmed R 50+ z vsemi dodatnimi opcijami. "Ventilatorjev Siriusmed R 50+ v času nabave R 30 ni bilo dobavljivih prej kot v roku 6-9 mesecev, pri čemer so bili R30 opremljeni z vso opcijsko opremo," je v zapisu na Facebooku še napisal gospodarski minister. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
  • ode 07:23 25.februar 2021.

    Obrekovanje, KZ-1, člen 159/2: kdor o kom trdi ali raznaša kaj neresničnega s tiskom, po radiu, televiziji ali z drugim sredstvom javnega obveščanja ali na spletnih straneh ali na javnem shodu, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do enega leta.

  • ode 08:28 24.februar 2021.

    (1) Kdor o kom trdi ali raznaša kaj neresničnega, kar lahko škoduje njegovi časti ali dobremu imenu, čeprav ve, da je to, kar trdi ali raznaša, neresnično, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do šestih mesecev. (2) Če je ...prikaži več dejanje iz prejšnjega odstavka storjeno s tiskom, po radiu, televiziji ali z drugim sredstvom javnega obveščanja ali na spletnih straneh ali na javnem shodu, se storilec kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do enega leta. (3) Če je tisto, kar se neresnično trdi ali raznaša

  • titty 22:37 23.februar 2021.

    Zdravc, nam je že zelo dolgo dovolj! Tebe, tvojih laži in manipulacij! Odstopi če upaš! ADIJO!