Slovenija
4549 ogledov

Počivalšek: Vprašanja so nas že vnaprej obtožila, obsodba pred procesom

Zdravko Počivalšek Tamino Petelinšek/STA
"Vem, kaj in kako smo delali v tistih tednih, ko smo morali vsak dan sprejemati hitre odločitve. Zato si želim poštene in argumentirane obravnave te zgodbe, saj hočem nazaj moje dobro ime, ki sem ga gradil vso poslovno in politično kariero," je zapisal minister.

Predsednik stranke SMC Zdravko Počivalšek trdi, da je njihova stranka "stabilna in zanesljiva, kljub grožnjam in strašenju", a da "mediji in številni posredniki že nekaj časa strašijo, da bo poročilo Računskega sodišča o nabavi medicinske opreme obremenilno zame in da naj bi to povzročilo razkol v SMC ter posledično pripeljalo do padca vlade in uspeha KUL konstruktivne nezaupnice".

Počivalšek je opazil, da naj bi to zgodbo še posebej okrepili po tem, "ko je naša poslanska skupina jasno sporočila, da ne bo podprla kandidature Karla Erjavca za mandatarja".

Zdravko Počivalšek Slovenija Pogovori Počivalška s poslanci prinesli takšne rezultate

Zavrnil je trditve predsednika Računskega sodišča Tomaža Vesela, da so na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) zavlačevali z odgovori in dokumentacijo, ki jo je zahteval. "Vse skupaj smo prejeli 210 vprašanj. Ker smo ga vzeli resno, smo seveda potrebovali nekaj tednov, da smo celovito in natančno odgovorili. Še posebej, ker so bila številna vprašanja taka, da so nas že vnaprej obtožila in so torej kazala na obsodbo pred procesom," je pojasnil Počivalšek.

Ljubljana 23.12.08, racusko sodisce, Tomaz Vesel, Foto: Dejan Mijovic Slovenija Revizija, ki lahko povzroči politični orkan, je pripravljena

Nadaljeval je, da "tudi sicer vzbuja dvome njegov neformalen in nepojasnjen obisk Zavoda za blagovne rezerve v prvem valu epidemije in njegova medijska angažiranost glede te teme". Namesto medijskih pritiskov si Počivašek želi, "da preiskovalni organi pridejo na dan z dokumenti in argumenti", ko bodo dobili osnutek poročila Računskega sodišča, pa se bomo nanj vsebinsko odzvali, je obljubil. "Vem, kaj in kako smo delali v tistih tednih, ko smo morali vsak dan sprejemati hitre odločitve. Zato si želim poštene in argumentirane obravnave te zgodbe, saj hočem nazaj moje dobro ime, ki sem ga gradil vso poslovno in politično kariero," je zapisal minister.

Ponovno je razložil tudi, kako je v začetku epidemije potekala nabava zaščitne opreme in zatrdil, da so v skladu z zakonodajo in sklepi vlade uspešno opremili bolnišnice ter poudaril, da je SMC doživela že dovolj težkih preizkušenj, "tako da bomo tudi v tem obdobju rušenja vlade znali presoditi, kako ravnati". Po njegovem mnenju za spopad z zdravstveno in ekonomsko krizo sedaj potrebujemo stabilnost in zanesljivost, kar bo vodilo njihove poslance pri odločanju.

"Zato lahko opustite strašenje in grožnje. Nismo otroci in ne spreminjajte politike v otroško igrišče. Situacija je preveč resna za tako početje," je zaključil Počivalšek.

📍 [V RAZMISLEK] 📍 SMC je stabilna in zanesljiva, kljub grožnjam in strašenju 🔵 Mediji in številni posredniki že nekaj...

Objavil/a Zdravko Počivalšek dne Sreda, 23. december 2020

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 20
  • Janez_53 14:53 23.december 2020.

    Počivavšek, če si že imel "dobro ime", si ga zapravil v tistem trenutku, ko si izdal Šarca in stopil na stran Janše! Naprej pa je šlo le na slabše. Ja hudiča, pa saj smo na svoje oči videli objavljene dokumente ...prikaži več o avansih, protežiranju "dobaviteljev", ki so bili všeč SDS-u, nabavi neustrezne opreme in tako dalje!!! Upam, da pride dan plačila!

  • Ender3 14:42 23.december 2020.

    Zdravc se je politični odgovornosti z preglasovanjem izognil, drugi se ne bo mogel izogniti in to, dobro ve. Izgleda kot kužek na povodcu, ki je vsak dan krajšl. Naj se vsaj te afere razčisti, preden gremo na ponovne volitve.

  • zlatkozakladko 14:39 23.december 2020.

    O kakšnem dobrem imenu to on? Hmm...