Slovenija
2691 ogledov

Pogovori Počivalška s poslanci prinesli takšne rezultate

Zdravko Počivalšek Anže Malovrh/STA
Notranjepolitično dogajanje v Sloveniji je po izstopu stranke DeSUS iz koalicije še naprej burno.

Po izstopu stranke DeSUS iz koalicije so bile vse oči uprte v stranko SMC. "Zjutraj smo imeli sejo poslanske skupine. Kot sem zjutraj povedal, smo enotno sprejeli odločitev, da ne bomo podprli Karla Erjavca kot mandatarja," je za 24urZvečer še enkrat zatrdil predsednik SMC Zdravko Počivalšek.

V popoldanskem delu pogovorov so se pogovarjali o tem, kako bo potekalo nadaljnje sodelovanje v koaliciji. Počivalšek pravi, da so se temeljito pogovorili in da sta stranka in njena poslanska skupina enotni. Poudaril je, da se v stranki ukvarjajo z ukrepi, s katerimi želijo rešiti zdravstveno in politično krizo. "Neodgovorno je v tako težkih časih igrati politične igrice. Počakajmo, rešimo krizo in se potem pogovarjajmo, kako naprej," je dejal.

Karel Erjavec Slovenija Erjavec redkobeseden, poslanci DeSUS molčijo

V SMC so zastavili cilje o vsebinah dela v prihodnje. Kot je Počivalšek povedal v Odmevih TV Slovenija, so sprejeli odločitev o platformi, na osnovi katere bodo odločili nadaljnje delovanje. V stranki so še naprej pripravljeni sodelovati z vsemi, ki želijo delati za dobro države. Današnje odločitve bodo privedle do določenih sprememb v strankinem načinu dela, a podrobnosti o tem ni želel razkriti, saj želijo to najprej deliti s koalicijskimi partnerji.

"SMC ima še naprej načrt, da bo povezovalna stranka. Želimo povezati vse tiste stranke v centru, ki so pripravljene delati v dobrobit Slovenije," je dejal Počivalšek.

Pri tem je okrcal DeSUS, saj "bomo zaradi političnih igric PKP7 na vladi sprejemali šele jutri, da bo lahko šel v DZ in upam, da bo sprejet še letos". Počivalšek ne razume, zakaj se niso udeležili usklajevanj za zakon, ki vsebuje 70 milijonov težak ukrep, namenjen, upokojencem.

Zdravko Počivalšek Slovenija Minister Gantar odstopil, Janša že ukrepal, Počivalšek pa sporoča tole

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • iztok52 02:20 19.december 2020.

    Ja, res..... doživljensko zapret, dreka od dreka

  • jakec1575 23:42 18.december 2020.

    Prevod. Počivalšek ve, da ko ta vlada pade, se zacne odvijati po hitrem postopku preiskava in aretacija njega v zvezi z dobavo Geneplanet in sds provizijo. :) Pociavlnik zahebal si se sam. zdaj bos zahebal se vse nas.

  • alibaba40 22:42 18.december 2020.

    kot že zapisano, Počivalšek je eden največjih mislecev in vizionarjev današnjega časa. potrebno ga je imenovati za doživljenjskega gospodarskega ministra, le tako bomo dosegli standard primerljiv z AT in DE. skromen, delaven in poštenjak brez primere. Njegov poster bo izšel ...prikaži več v naslednji številki mladine, tako da ga boste lahko nalepili v spalnicah.