Slovenija
29888 ogledov

Počivalšek z retoriko, kot je še niste slišali, odzval se je tudi nekdanji minister

koalicijski trojček Anže Petkovšek Novinarska konferenca predsednika vlade Janeza Janše ter podpredsednikov vlade Mateja Tonina in Zdravka Počivalška, na kateri so spregovorili o aktualnih epidemioloških razmerah in drugih aktualnih temah.
"Čisto razumem, da opozicija in mediji, ki so pod njeno kontrolo, in del javnosti vidijo stvari drugače, bi pa pričakoval vsaj minimum korektnosti."

"Čisto razumem, da opozicija in mediji, ki so pod njeno kontrolo ..."

Gospodarski minister Zdravko Počivalšek je na skupni novinarski konferenci v družbi predsednika vlade Janeza Janše in podpredsednika vlade ter obrambnega ministra Mateja Tonina s precej ostrejšim nagovorom naslovil predvsem medije in opozicijo, ki se po njegovem "zapičijo v nerodnosti" te vlade in hkrati spregledajo njene dobre dosežke in rezultate. Tako se po Počivalškovih besedah ustvarja "negativno stanje duha, ki duši naše potenciale in zavira naš razvoj"

"Čisto razumem, da opozicija in mediji, ki so pod njeno kontrolo, del javnosti, vidijo in predstavljajo stvari drugače, bi pa pričakoval vsaj minimum korektnosti," je dejal in ob tem izpostavil nacionalno televizijo, ki je v eni izmed oddaj predvajala napačne podnapise. Počivalšek je to označil za "umazano početje".

Tudi o "rumenokljunem črnem ptiču"

"Razumem, da različne medijske lutke sledijo destruktivnosti znanega dobrega igralca tetrisa, lahko se rumenokljuni črni ptič prek svojih omrežij v organih pregona še naprej trudi fabricirati in izmišljati razne dokaze, lahko počnejo to in ono, a mi bomo nadaljevali z izvajanjem koalicijske pogodbe," je dejal Počivalšek in dodal, da ga žalosti, da ob vseh teh dosežkih vlade nihče ne pohvali. "Nervirajo" ga tudi "vse laži in manipulacije opozicije, saj tega pred vstopom v politiko nikoli nisem bil vajen" - kot je pojasnil, ga spominjajo na najstnike, ki jih razganjajo hormoni in se obnašajo popolnoma neodgovorno.

Izpostavil je dosežke vlade, med drugim to, da so uspeli ohraniti delovna mesta in napovedal, kaj bodo nadaljnje prioritete: poleg evropskih obveznosti bodo denimo posebno skrb namenili razvoju lesne industrije, odpiranju delovnih mest v problematičnih regijah, predstavili bodo zakon za uporabo konoplje v medicinske namene ...

Naknadno okrcal še Ustavno sodišče in informacijsko pooblaščenko

Na twitterju pa je Počivalšek dodal še, da predvsem odločitve "Ustavnega sodišča in Informacijske pooblaščenke ne dopuščajo obstoja ustreznih mehanizmov za kolektivno skrb za javno zdravje, ki jih predlaga vlada".

Ob tem je požel številne odzive. Med drugim se je oglasil tudi Gregor Golobič, ki je dejal, da je predvsem Počivalšek soodgovoren za "covid katastrofo" prejšnjo jesen, ker ni podprl takratnega ministra Tomaža Gantarja.

Nekateri pa so mu očitali, da je prevzel Janševo retoriko in opravil njegovo "umazano delo".

dezurni@styria-media.si

 

 
Komentarjev 46
 • romy 12:19 17.julij 2021.

  Bravo g.minister, Slovenci smo z vlado!!!!!

 • Avatar jezeran
  jezeran 08:13 16.julij 2021.

  Človek ki je delal za hrbtom Cerarja, da je prevzel stranko s katero sedaj na veliko kradejo v tej vladi. Sploh pa kdo od poštenih podjetnikov želi v politiko. Samo tisti ki propadajo da lahko kradejo

 • Gandi123 08:00 16.julij 2021.

  Počivalšek bi zopet rad reševal življenja!😂😂😂 Mu je zmanjkalo "zasluženega"!