Slovenija
23095 ogledov

Podjetniki Golobu: Ljudje naj služijo, ne da jih spravimo v gete za reveže

Robert Golob Youtube
V Klubu slovenskih podjetnikov so po preučitvi osnutka koalicijske pogodbe ugotovili, da načrtovani ukrepi ne gredo v prid razvoju podjetništva in širše družbe.

V SBC, Klubu slovenskih podjetnikov, po preučitvi osnutka koalicijske pogodbe med strankami verjetne bodoče vladne koalicije, ki je dostopna v javnosti, ocenjujejo, da gre za ukrepe, ki ne gredo v prid razvoju in napredku podjetništva in širše družbe. 

"S poslovnim okoljem povezani ukrepi v osnutku koalicijske pogodbe kažejo, da se vračamo v neke druge čase, kjer delo ni vrednota in kjer ljudje, ki ustvarjajo za blaginjo družbe, niso spoštovani," opozarjajo v SBC. Hkrati dodajajo upanje, da se "izkušeni gospodarstvenik in najverjetnejši novi mandatar ter predsednik vlade dr. Robert Golob Slovenije ne bo odmaknil od poti razvoja podjetništva, gospodarstva in s tem zagotavljanja blaginje za vse". 

Proti spreminjanju pogojev

V SBC zbrani podjetniki pričakujejo, da bodo pogoji za podjetniško delovanje ostali enaki, kot so, in da se na bistvenih področjih ne bodo spreminjali na slabše. "V SBC smo proti temu, da se pogoji našega podjetniškega delovanja spreminjajo izključno zaradi maščevanja prejšnji vladi. To je politika razdiranja, ne pa svoboda, ki jo je obljubljala verjetna nova vlada," opozarjajo. 

Pričakujemo, da bo država dodatno razbremenila plače zaposlenih, da bodo s poštenim delom prejeli več denarja na račune. Podjetniki predlagajo nadaljevanje ukrepov v smeri razbremenitve dela zaposlenih. 

"S takšnimi ukrepi bomo dosegli, da si bodo lahko ljudje z lastnim denarjem, ki ga bodo pošteno zaslužili in prejeli na račune, kupili oziroma ustvarili dom po lastnih željah. Tako nam ne bo potrebno graditi stanovanjskih getov za reveže, kot predlaga osnutek koalicijske pogodbe," izpostavljajo. 

Poziv Golobu in ministrom

V SBC – Klubu slovenskih podjetnikov verjetnega prihodnjega predsednika vlade dr. Roberta Goloba skupaj z ministroma za gospodarstvo in finance, Matjažem Hanom in Klemnom Boštjančičem, pozivajo, da pred uvedbo kakršnih koli ukrepov, ki bodo imeli vpliv na delovanje podjetnikov in širše gospodarsko okolje, prisluhnejo argumentom podjetnikov. 

"Pozivamo jih in jih vabimo k dialogu in odprti razpravi s soočenjem in skrbnim tehtanjem argumentov. Šele nato pa naj vlada oblikuje rešitve, ki jih na področju poslovnega okolja namerava uveljaviti v času svojega delovanja."

Slovenski podjetniki sklenejo, da so oni temelj podsistema, ki zagotavlja vse druge javne podsisteme: od šolstva, zdravstva, socialnega varstva, raziskovanja, kulture, varovanja narave do državne administracije. 

Robert Golob Slovenija Golob: Nimajo pojma! Želijo, da ostanemo narod hlapcev! Novice: Osnutek koalicijske pogodbe je ekonomsko škodljiv - Janez Šušteršič Slovenija Osnutek koalicijske pogodbe je ekonomsko škodljiv

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 91
  • igorgeus 21:26 21.maj 2022.

    to so tisti podjetniki, ki fehtajo za subvencije, davka na dobicek pa ne bi placali?

  • jozicamurn 20:55 19.maj 2022.

    Podajte primerno penzijo, da bom lahko sama sebi plačala dom če ne drugega, torej to je minimum 1000 eur kar lahko naredite.

  • f845dc0c2f78cc1b17dffecc487f3b175013f5b7 20:04 19.maj 2022.

    Aha torej oni dobijo milijone nezavarovanih kreditov in subvencij, mi bi morali pa s sedemsto euri na mesec služiiti, ker minimalne se ne smejo dvigniti in priti s tem denarjem do stanovanja, da ne bomo reveži zaprti v gete. Kje ...prikaži več je tu pravica oziroma kje je bila do zdaj.