Slovenija
4566 ogledov

Podpora, ki je bo Golob v teh dneh še kako vesel

Tatjana Bobnar Državni zbor/Sušnik Matija
DIrektor Slovenske obveščevalno-varnostne agencije Joško Kadivnik zavrača navedbe Bobnarjeve.

"V zvezi z navedbami v medijih glede izvedbe prijetja osumljenih vohunjenja je direktor Slovenske obveščevalno-varnostne agencije (Sova) Joško Kadivnik na današnji nujni seji Komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb kot nadzornemu organu predstavil vsa relevantna dejstva ter te navedbe zavrnil kot neresnične," so v sporočilu za javnost sporočili iz Sove.

"Agencija je v danem primeru svoje aktivnosti načrtovala v sodelovanju z Nacionalnim preiskovalnim uradom. Možne datume realizacije prijetja je predlagal direktor agencije, in sicer iz operativno-taktičnih razlogov in nikakor ne na željo ali zahtevo predsednika vlade ali kogar koli drugega," so še zapisali v sporočilu za javnost, ki ga je medijem posredoval Urad vlade za komuniciranje. 

"To pomeni, da navedbe, ki krožijo v javnosti v zvezi s tem, ne držijo. Agencija je do prijetja osumljencev izvajala vse aktivnosti za zagotavljanje nacionalne varnosti Republike Slovenije, same hišne preiskave pa so bile izvedene v časovnem okviru, določenem v odredbi pristojnega sodišča," še piše v sporočilu za javnost. Omenjene navedbe se nanašajo na domnevne izjave nekdanje ministrice za notranje zadeve Tatjane Bobnar, ki je po naših neuradnih informacijah na zaslišanju parlamentarne preiskovalne komisije dejala, da naj bi Golobova ekipa zahtevala prestavitev prijetja dveh ruskih vohunov.

Če to drži, bi pomenilo, da je premier Robert Golob prekoračil svoja pooblastila. Premier je sicer besede Bobnarjeve javno zanikal, še več: v včerajšnji oddaji 24UR Zvečer je njene besede označil za natolcevanja in dodal, da bi se morali vsi zavedati, da je krivo pričanje pred parlamentarno komisijo kaznivo dejanje. "Tudi sam bom pričal pred preiskovalno komisijo in s papirji ali pričami ovrgel vse laži," je napovedal v omenjeni oddaji.  

"Agencija operativno-taktičnih razlogov in ukrepov zaradi tajnosti podatkov javno ne more pojasnjevati, predstavljeni pa so bili članom KNOVS na današnji seji. V zvezi z ukrepi pojasnjujemo še, da so temeljili tudi na odredbah za izvajanje posebnih oblik pridobivanja podatkov, s katerimi se je danes prav tako seznanil KNOVS," so še zapisali v izjavi za javnost. "V pojasnilo dodajamo, da v skladu s slovensko zakonodajo predkazenski postopek usmerja in vodi tožilstvo in ne Sova," so zaključili.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 8
  • lojs 16:57 26.oktober 2023.

    spet nateg! kdo pravi, da šef obveščevalne službe komunicara z javnostjo? v tej državi nekateri mislijo da se pa mora čisto vsak pojaviti v javnosti

  • marko256 16:31 26.oktober 2023.

    Vse to bi delodajalci radi odvzeli zaposlenim 3,28 Avtor: David Kos Foto: Pixabay Izključitev odmora za malico iz delovnega časa, ukinitev dodatka za delovno dobo, uvedba negativne delovne uspešnosti, ukinitev povračil stroškov prevoza na delo, odprava omejitev za odpuščanje delavcev, ...prikaži večvcev, starejših od 55 let, so le nekateri izmed predlogov delodajalcev v pogajanjih s sindikati pri sprejemanju male delavske ustave. Pred jutrišnjim potrjevanjem novele zakona o delovnih razmerjih (ZDR) v državnem

  • marko256 16:26 26.oktober 2023.

    Upam da bo kmlu odlet iz golobnjaka! Kako upa bit delavni narod tako glup, da izvoli menegerja za podjetja ne za narod!? Toti je srup za delavni narod! Pa povrhu vsi se poznajo med seboj saj vsi so hodili v ...prikaži veči v iste šlole pro dveh miljonih ljudi. TAKO BO VEDNO PRI NAS SVINJARIJA! Samo gatling reši stvari!!!