Slovenija
103584 ogledov

Kraje po Sloveniji zajele nevihte

Strela Reševalni pas/Twitter
Vremenska napove ploh in neviht.

"V nedeljo čez dan bo spremenljivo oblačno. Tu in tam bo možna kakšna ploha. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 26 stopinj Celzija," pišejo pri vremenskem portalu Neurje.si. "Proti večeru se bo oblačnost od zahoda zgostila. Iz smeri Italije in Jadrana se bodo zvečer in v prvem delu noči nad Slovenijo in okolico razširile padavine, deloma plohe in nevihte. Vmes bodo lokalno možni močnejši nalivi."

Vremenski portal Neurje.si sicer za prihodnji teden napoveduje nov vročinski val, o čemer si več preberite v prispevku Prihaja nov vročinski val: Do 40 stopinj Celzija bo šlo! V prispevku najdete tudi podrobnejšo vremensko napoved za prihajajoče dni.

Težišče padavin se bo tekom noči pomaknilo nad vzhodno Slovenijo. "V ponedeljek zjutraj bo v vzhodni Sloveniji še deževalo, drugod se bo oblačnost že trgala," pišejo pri Neurje.si. "Padavine bodo dopoldan povsod ponehale."

Ob nevihtah lahko zvečer in ponoči lokalno nastajajo močnejši nalivi. Lokalno ni izključena tudi sodra.

"Kakšna močnejša nevihta lahko nastane v Istri ali v Kvarnerju (HR)," še pišejo pri Neurje.si. "Tam bodo ob nevihtah lokalno možni močnejši nalivi, manjša toča in sunkih nevihtnega piša."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • zdrej 20:42 04.julij 2021.

    Teh člankov se ne bere, ker imajo ti članki tako glup naslov.

  • lada 15:44 04.julij 2021.

    a bi morda bilo dovolj, ker je ravno pravljično število, saj že 7 rodov opravlja svoj poklic; saj bi šel ampak nimam gnarja pa še avto mi je crknu, ravno zdaj ko so dopusti in za stare jajce ni delov, ...prikaži več razn u gordeževi bući prfukln - Robert Polnar vsa čast ti, da si jim zjebu znanje in povedal opoziciji kar jim gre - pofuklni - lep izraz kurbeža, pipec ciprese i t d

  • lada 15:40 04.julij 2021.

    Hvala večnemu BOGU, da so trgovine zaprte ob nedeljah in praznikih; kdaj pa bodo zaprte n. pr. ob sredah, ker men že v ponedeljek zmanjka gnarja; komunisti so mi namreč po letu 2000 vsakič ukradli regres - jebo jim pas ...prikaži več mater pa nimam niti za kakšno pištolo, da te rdeće prasce spravim k hudiću v usrano, smrdljivo in fafa, komedijant, šivilja, proklet pol-mesec; baje je na Gorenjskem ena ćarovnica, ki bi ga pozdravla, samo mora vsaj 7 x prit, ker za normalne ljudi je dovolj 2 x za une pufuklne p