Slovenija
37370 ogledov

Podrobnejša napoved: V teh krajih po Sloveniji bo zapadlo največ snega

Sneg Profimedia
Kje in koliko snega bo zapadlo za božič?

Agencija za okolje napoveduje, da bo jutri sprva deževalo v zahodni in deloma osrednji in južni Sloveniji, zvečer in v noči na petek pa se bodo padavine okrepile in razširile na vso državo. "Lahko bo tudi zagrmelo," so zapisali pri Arsu. "Meja sneženja se bo spuščala." 

Tudi hladneje bo, najnižje jutranje temperature bodo po napovedih Arsa na severu okoli 1, drugod od 4 do 10, najvišje dnevne v zatišnih legah severne Slovenije okoli 6, drugod od 8 do 14 stopinj Celzija.

Zima Vremenska fronta Slovenija Danes ponekod sončno in toplo, a pozor ...

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso

V petek, napoved nadaljujejo na Arsu, bo oblačno s padavinami, ki bodo popoldne slabele. "Meja sneženja bo med 400 in 600 metri nadmorske višine," pišejo pri Arsu. "Zvečer bodo padavine ponehale. Ponekod bo pihal severovzhodnik, na Primorskem zmerna burja."

Do 20 centimetrov snega, v osrednji Sloveniji do pet

Bolj optimistični so glede višine snežne odeje pri vremenskem portalu Ciklon.si, kjer objavljajo srednjeročno vremensko napoved.

"Ostajam pri mnenju da se bo meja sneženja spustila v večjem delu Slovenije do nižin. Zlasti na Gorenjskem, Notranjskem in Kočevskem bo zapadlo med 10 in 20 centimetrov snega," piše Gregor Skok. "Nad ljubljansko kotlino bo verjetno severovzhodni veter precej zmanjšal itenziteto in pravega efekta ne bo, tako da bi bil presenečen če bi zapadlo pet centimetrov snega. Ravno tako ne bo snežne odeje po naši vzhodni meji in na severovzhodu, kjer bo večinoma deževalo."

Po pričakovanjih se je močno ogrelo, ničta izoterma se je dvignila nad 3000m. Na Kredarici je topleje kot marsikje po...

Objavil/a ciklon.si /srednjeročna napoved dne Sreda, 23. december 2020

Pri vremenskem portalu Neurje.si podrobnejšo napoved glede padavin za božič še napovedujejo.

V tednu, ki je pred nami bomo deležni prehoda izrazitejše hladne fronte. Pred tem se bodo temperature ponekod dvignile...

Objavil/a Neurje.si dne Nedelja, 20. december 2020

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1