Slovenija
22102 ogledov

Več o današnjih nevihtah: V tej krajih mogoča tudi precej debela toča

neurje.si
Ponekod po Sloveniji že močnejša neurja, pada tudi toča.

Danes lahko ob nevihtah ponekod nastanejo krajevna neurja, opozarjajo na Agenciji RS za okolje, kjer so  za severovzhod in severozahod države razglasili oranžno stopnjo ogroženosti. .

O nevihtah že poročajo z nekaterih koncev Slovenije, severno od Ljubljane je tako nastala supercelica, z okolice Mengša že obveščajo o debeli toči.

Vremenski portal neurje.si, opozarja, da so močne nevihte in krajevna naurja mogoča na Koroškem, Savinjskem, v Zasavju, na območju Pohorja in ponekod na območju Alp.

Z animacije je razvidno, da bodo navihte nastale v južni Avstriji in se na poti proti Sloveniji samo še krepile." Predvsem v bližini meje z Avstrijo (Koroška, območje Alp z okolico) so možna silovita neurja z močnimi nalivi, sunki vetra in točo, ki bo lahko sprva tudi debela! Toča lahko v premeru, ob dovolj razvitih nevihtah, lokalno preseže debelino 4 cm," so zapisali.

V teh krajih obstaja tudi velika nevarnost hudourniških poplav. "Na območjih, ki jih bodo zadele najmočnejše nevihte, bo v zelo kratkem času lahko padla velika količina padavin, ki utegnejo povzročati nevšečnosti," dodajajo na portalu. 

Podrobnejše podatke oziroma animacijo radarske slike padavin najdete tukaj.

Jutri bo zelo vroče

Arso navaja, da bo jutri povečini sončno, v gorskem svetu bo popoldne nastala kakšna ploha ali nevihta. Najnižje jutranje temperature bodo od 16 do 21, na Primorskem do 23, najvišje dnevne od 28 do 32, na Goriškem do 34 stopinj.

V petek in v soboto bo sončno in vroče.

dezurni@zurnal24.si

 



 

 

 



 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.