Slovenija
983 ogledov

Podrobnosti o napadalcu: 26-letni Mariborčan, star znanec policije

Protest Saša Despot
Pri 26-letnem osumljencu našli številne materialne dokaze, da je kot vodja skupine sodeloval pri kaznivih dejanjih.

Nasilneža, ki je na protestu 5. novembra napadel policista, snemalca in fotoreporterja, so policisti včeraj prijeli in pri njem doma opravili hišno preiskavo, kjer so našli dokaze, da je sodeloval v nasilnih dejanjih, ter tudi pripomočke za uživanje drog. Kot smo že pisali, je osumljeni Mariborčan, ki naj bi bil tudi član navijaške skupine Viole.

Na protestu, ki se ga je udeležilo okrog 500 ljudi, je bilo sicer poškodovanih več ljudi, pa tudi policijska in reševalna vozila ter mestna infrastruktura. Policija je bila zato primorana uporabiti vodni top. 

Našli številne materialne dokaze

Direktor Policijske uprave Ljubljana Stanislav Vrečar je na današnji novinarski konferenci povedal, da so pri 26-letnem osumljencu našli številne materialne dokaze, da je kot vodja skupine sodeloval pri kaznivih dejanjih. Med drugim je osumljen dveh napadov na uradno osebo - prvič je od zadaj napadel policista in ga brcnil v hrbet, v drugega policista pa je vrgel steklenico. Oba policista sta bila lažje telesno poškodovana. 26-letnik je od zadaj v hrbet udaril tudi fotoreporterja, nato pa ga je še brcal.  

Veliko informacij so prejeli tudi s strani občanov, kar jim je olajšalo iskanje osumljenega.

Kot je povedal Vrečar, je bil osumljeni v preteklosti že obravnavan za kazniva dejanja. Še naprej pa policisti ugotavljajo vpletenost drugih oseb, preiskava poteka z usmerjenim in intenzivnim sodelovanjem okrožnega državnega tožilstva v Ljubljani. "Osumljeni so se protesta udeležili z očitnim namenom nasilja, ne pa izražanja stališč. Policija bo uporabila vse kadrovske in tehnične resurse, da bodo storilci takšnih dejanj ustrezno odkriti," je zatrdil Vrečar. 

Nasilnež na protestu 5. 11. 2020 protesti Slovenija Končno prijeli nasilneža, ki je fotografa spravil v bolnišnico

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • Ender3 14:52 23.december 2020.

    Resnično zelo dolg odzivni čas, ko gre za policijo. Je bil umešan kakšen poseben interes, da se stvar poleže, pozabi.?

  • Palson 14:16 23.december 2020.

    Star znanec policije, pa toliko časa je trajalo.... Čudno, čudno.