Slovenija
3199 ogledov

Napovedujejo protest v obliki "pogrebne povorke"

koronavirus COVID-19 SARS-CoV-2 virus avtobus Epa
Skupina avtobusnih prevoznikov po informacijah sekcije za promet pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije (OZS) za petek napoveduje protest v obliki "pogrebne povorke" v Ljubljani. V sekciji za promet se od protesta distancirajo, saj težave rešujejo v dialogu z vlado, poudarjajo.

OZS na protestih ne bo sodelovala

"Naša sekcija rešuje problematiko prevoznikov z dialogom na ravni ministrstva in vlade. Za celotni sektor prevoza potnikov tako že od letošnjega marca podajamo resornemu ministrstvu strokovne predloge za pomoč sektorju, ki je bil zaradi epidemije izjemno prizadet," je za STA dejal predsednik sekcije Peter Pišek.

Na njihovo pobudo je bil tako v petem protikoronskem zakonu sprejet ukrep za finančna nadomestila prevoznikom, ki izvajajo občasne turistične prevoze, je dejal. "Potrebe po tovrstnih protestih torej nimamo, zato na njem ne bomo sodelovali," je poudaril.

Kdo točno stoji za protestom, ni znano

Peti sveženj protikoronske zakonodaje, ki ga je DZ potrdil sredi oktobra, je z namenom ohranjanja delovnih mest izvajalcem občasnih prevozov zagotovil nadomestilo stroškov, ki so jih imeli od začetka epidemije do 11. maja, saj takrat niso mogli opravljati prevozov.

Kdo točno stoji za protestom, koliko prevoznikov naj bi na njem sodelovalo in kako bo potekal, v sekciji ne vedo. Po njihovih informacijah na podlagi prejetega poziva k protestu se ga bodo udeležili prevozniki, ki niso niti člani OZS niti Gospodarske zbornice Slovenije. Šlo naj bi za prevoznike, ki so izvajali prevoze v tujini in so bili prav tako upravičeni do pomoči na podlagi interventnih zakonov, je še povedal Pišek.

*Fotografija je simbolična.

protest na kolesih pkp6 Slovenija Protestnike bi kaznovali z globo do 15 tisoč evrov

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 11
  • Avatar Leon
    Leon 13:47 16.december 2020.

    Kdo bo nosil sliko pokojnika in žaro ?