Slovenija
3908 ogledov

Podrobnosti v zvezi s pridržanjem dveh zdravnikov

Podkupovanje zdravnikov Shutterstock
Zdravnika sta še vedno v policijskem pridržanju.

Na Policijski upravi Maribor so danes pojasnili, da osumljena zdravnika še nista bila prepeljana pred dežurnega preiskovalnega sodnika in sta še vedno v policijskem pridržanju. Glede njune identitete in tega od kod prihajata, so še naprej skrivnostni, sumijo pa ju zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic oziroma dajanja in jemanja podkupnine.

Večer je neuradno, a iz zanesljivih virov izvedel, da so kriminalisti prišli v lenarški zdravstveni dom, po besedah direktorja Krambergerja pa so pri njih "opravili informativni razgovor v povezavi z nekdanjim zaposlenim zdravnikom".

"Izpostavljam, da če bi se izkazalo, da gre za kaznivo dejanje, v katero bi bil vpleten katerikoli sodelavec ZD Lenart, bomo nemudoma ustrezno ukrepali. Dodam še lahko, da po nam znanih informacijah zoper ZD Lenart ne poteka nobena preiskava in tudi ni podan sum, da bi pri tem sodeloval katerikoli zaposleni v našem zdravstvenem domu," je časniku povedal Kramberger.

Upokojen, dela pogodbeno

Večer je sicer od virov blizu policije neuradno izvedel, da so kriminalisti v omenjeni zavod prišli preveriti licenco za delo na področju medicine dela, prometa in športa za enega od zdravnikov, ki v tem zdravstvenem domu sicer res ni zaposlen, saj je že upokojen, a naj bi z zavodom sodeloval pogodbeno. Kriminalisti so njegovo licenco zasegli in dokaz zapečatili.

Kot še poroča časnik, naj bi se v preiskavi znašel še zdravnik s ptujskega območja, ali sta omenjena prav zdravnika, ki so jima policisti odvzeli prostost, pa za zdaj še niso dobili potrditve.

Sicer pa Večer še dodaja, da so v dlje časa trajajoči preiskavi policisti naleteli tudi ob vsaj enega svojega sodelavca. V koruptivne posle, povezane z lažnimi potrdili, naj bi se namreč vpletel eden od uniformiranih policistov, ki je delal na mariborski prometni policijski postaji, a naj bi iz krivdnih razlogov službo medtem že izgubil.

Kot je po včerajšnji zaključni akciji, v kateri so sodelovali policisti več policijskih uprav po državi, povedal vodja mariborskih kriminalistov Beno Meglič, sta zdravnika osumljena, da sta v zadnjih letih izdala več kot 10.000 lažnih zdravniških spričeval, eden od njiju pa tudi okoli sto lažnih PCR in hitrih antigenskih testov v zvezi s covidom-19. S tem naj bi si pridobila za milijon evrov protipravne premoženjske koristi.

zdravnik Pri nas Slovenija Obsežne preiskave. Policija pridržala dva zdravnika.

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 7
  • 89943da6c76f273b8ff347bd3224d5d4e3bf388c 12:29 11.november 2021.

    Bravo za zdravnika!!! Bravo. Škoda, da nisem že prej vedel za tole varianto, ker Zlovenija je edina država, ki jo poznam, kjer moraš pisarniškega delavca poslat na zdravniški pregled preden se zaposli. Gre za strošek pregleda in 1 dan izpada ...prikaži več novega delavca za katerega še niti ne veš, če ga boš obdržal, ker je najprej na preizkusni dobi. In potem naj bodo SLO podjetja konkurečna tujini??? Kako? Najvišji davki in največ ovir.

  • John_Child 15:15 10.november 2021.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. V prvem mesecu sem prejel 21758 $ in 29467 $ v zadnjem mesecu google pay doma za 3 ure dela na dan. ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • alen04 13:10 10.november 2021.

    Žalostno kako nizko lahko pade zdravnik.