Slovenija
2175 ogledov

Strašljive posledice deževja za vikend

Poplave v Ilirski Bistrici leta 2014 Simon Maljevac
Na območju Ilirske Bistrice je padlo skoraj 400 milimetrov padavin v 24 urah.

Močne padavine, ki so za vikend zajele večino države, so povzročile številne nevšečnosti. Po poročanju vremenskega portala Ciklon.si je na območju Ilirske Bistrice padlo skoraj 400 milimetrov padavin v 24 urah, kar je približno tretjina padavin, ki jih letno pade v Prekmurju. 

Zapore na cestah

Po podatkih prometno-informacijskega središča so še vedno poplavljena cestišča, zaradi česar velja popolna zapora, na lokalni cesti Postojna - Predjama pri Postojnski jami in Sava - Moščenik.

Ponekod je meteorna voda zalila kleti, poplavljanje reke Krke je zaprlo cesto, z BURNA NOČ Slovenija Burna noč zaradi poplavljanja, vozila obtičala v meteorni vodi

Zaradi plazu je polovična zapora na lokalni cesti Vrhnika - Zaplana.

Gasilci so morali ponoči odstranjevati podrto drevo, ki je padlo na cesto v naselju Vulberg pri Dupleku.

Gasilci iz hiše črpali vodo

Na Rozmanovi ulici v Krškem so zvečer črpali vodo iz kleti stanovanjskega objekta.

V nedeljo popoldan je meteorna voda zalila izkopano gradbeno jamo ter se prek robov prelivala in poplavljala nižje ležeči stanovanjski objekt v naselju Manče pri Ajdovščini. 

Črpanje vode v Iški vasi Slovenija Minister Leben obljubil pomoč med obiskom poplavljenih Novokračin

Vodo so morali gasilci črpati tudi iz kleti na Planini pod Golico, na Kolodvorski cesti na Bledu ter v Spodnji Lipnici pri Radovljici, kjer je voda zalila dvorišče. 

Na Zgornjem Jezerskem so gasilci nudili pomoč pri prekrivanju strehe objekta, na Resniku pri Zrečah pa so iz snega reševali osebno vozilo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.