Slovenija
14 ogledov

Pogajali se bodo do junija

V prvi fazi gradnje (od treh) bodo zgradili vratarnico, administrativni in remon Žurnal24 main
Gradnja. Ponudniki za kompleks Snage predragi, zato neposredna pogajanja.

Na razpis za gradnjo prve faze kompleksa Snaga na Cesti dveh cesarjev je prispelo šest ponudb, a za komisijo Javnega holdinga Ljubljana (JHL), ki za Snago vodi postopek javnega naročila, nobena od njih ni sprejemljiva. “Vse ponudbe presegajo zagotovljena sredstva, zato bomo izbiro izvajalca nadaljevali po postopku s pogajanjem – če ne bo pritožb,” so pojasnili. “Izvajalec bo izbran predvidoma v začetku junija,” so dodali.

Ponudniki pretiravali
Cene. Ponudbe so bile sledeče: Gradis skupina G 6,75 milijona evrov, Strabag AG – podružnica Ljubljana 6,84 milijona evrov, Meteorit iz Hoč 6,87 milijona evrov, Energoplan 6,91 milijona evrov, Primorje iz Ajdovščine 7,33 milijona evrov in novomeški CGP 7,81 milijona evrov.

Od najvišje do najnižje
Najcenejšo ponudbo je sicer dal Gradis skupina G (6,75 milijona evrov), ki je na prvem razpisu ponudil najvišjo ceno, 10,1 milijona evrov. Takrat so izbrali skupno ponudbo podjetij SCT Asfalti in Meteorit, ki je bila najcenejša (5,6 milijona evrov), a je državna revizijska komisija ugotovila, da je bila ponudba nepopolna, in odločitev razveljavila. Razpis so zato ponovili.

Zemljišče z objekti na Povšetovi ulici, kjer je zdaj sedež Snage, je sicer ocenjeno na 8,42 milijona evrov. S kupnino naj bi financirali drugo fazo gradnje kompleksa na Cesti dveh cesarjev, v sklopu katere se bodo tja tudi preselili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.