Slovenija
70 ogledov

"Pogodba je škodljiva"

slovenija 15.11.13. Dolenjska, Novo mesto, stavba Ric, Razvojno izobrazevalni ce Jerca Božič Kranjec
Najemnina. Novomeški župan Alojzij Muhič ni vedel, kaj podpisuje

Novo mesto. Pri obravnavi proračuna za prihodnje leto, v katerem je za najemnino prostorov Razvojno-izobraževalnega centra (Rica) Novo mesto predvidenega bistveno manj denarja, kot ga občina plačuje zdaj, je župan Alojzij Muhič priznal, da je pogodba, ki jo je podpisal za najem, za občino škodljiva.

Če prekinejo, grozijo penali

"Šeststo tisoč evrov brez DDV na leto skupaj s prilagajanjem rasti cen, kot je navedeno v pogodbi, v 12 letih, za kolikor je podpisana, znese najmanj 15 milijonov evrov," ugotavlja Franci Beg, občinski svetnik Zaresa, ki je na škodljivost pogodbe opozarjal že vse od njenega podpisa pred dobrima dvema letoma in je župana na zadnji seji pozval k odstopu.

Svetniki so sicer sprejeli sklep, naj na občini do naslednjega branja proračuna proučijo možnost razveljavitve pogodbe, a Beg opozarja, da bo v tem primeru potrebno plačevati penale: "Bojim se, da bodo to tako velikanski zneski, da jih bo plačevalo še več generacij."

Meni, da ni kriv

"Pogodbo so mi prinesli na mizo, čakali na moj podpis in mi zagotavljali, da je z njo vse v redu. Objektivno odgovornost prevzemam, ne pa tudi odgovornosti za vsebino pogodbe," pravi župan Muhič. Na naše vprašanje, kdo je pogodbo pripravil, odgovarja, da nekdanji direktor občinske uprave Borut Novak s sodelavci.

Nižajo na polovico

V torek se bo župan, kot dodaja, sestal z najemodajalcem in zahteval prepolovitev najemnine. "Če tega ne bo sprejel, bomo nadaljevali postopek razveze pogodbe zaradi spremenjenih okoliščin in ne z enostransko odpovedjo pogodbe," še pravi Muhič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.