Slovenija
17 ogledov

Pokrili bi vso občino

“Širokopasovni dostop je zadeva, ki jo moramo imeti, v predalu pa projekte, če s Žurnal24 main
Škofja Loka. Občina snuje širokopasovno omrežje za vsa gospodinjstva. Išče zasebnega partnerja.

Škofjeloški župan Miha Ješe upa, da bodo vsem gospodinjstvom do konca prihodnjega leta zagotovili dostop do širokopasovnega omrežja. Vrednost projekta ocenjuje na 2,25 milijona evrov, občinska uprava pa prek javnih razpisov že išče zasebnega partnerja in kandidira za namenska nepovratna sredstva.

760 belih lis
Namen loške občinske uprave je občanom omogočiti enakopraven dostop do vsebin, je zavezo vzpostavitvi širokopasovnega omrežja v celotni občini pojasnil Ješe. V Škofji Loki je dobrih osem tisoč gospodinjstev, evidentiranih pa imajo 760 tako imenovanih belih lis, kamor uvrščajo gospodinjstva, ki dostopa do širokopasovnega omrežja nimajo.

Ločani so se v zagotavljanju sredstev prijavili na razpis ministrstva za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo, ki se bo zaključil do konca meseca. “Problem je, da je na voljo samo 400 tisoč evrov,” je dejal Ješe. “Če bomo uspešno izbrali zasebnega partnerja, je skrajni rok za dokončanje širokopasovnega omrežja 31. december leta 2012,” vseeno upa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.