Slovenija
78776 ogledov

Hojs: Tako smo se odločili zaradi "tistih, ki nagajajo vladi"!

Aleš Hojs
Notranji minister pojasnjuje, zakaj ne bomo odpravili policijske ure, če se ljudje med prazniki lahko obiskujejo.

Notranji minister Aleš Hojs je na današnji novinarski konferenci vlade predstavil vsebino včeraj sprejetega odloka vlade, ki narekuje kako se bomo obnašali med prazniki. Kot že pojasnjeno, odlok je v veljavi od 24. decembra letos do 4. januarja v novem letu, pri čemer ga bodo - je poudaril Hojs - preverjali vsakih sedem dni. "Sprememnili ga bomo, v kolikor bo prišlo do drastičnega poslabšanja epidemiološke slike, v kar osebno ne verjamem," je povedal Hojs. 

Vse omejitve, vključno z omejitvijo gibanja v nočnem času, veljajo v vseh dneh praznikov, je pa dovoljeno prehajanje med občinami in regijami za namen obiska, in sicer:
– od 24. decembra od 12. ure do 25. decembra 2020 do 20. ure, 
– od 31. decembra 2020 od 12. ure do 1. januarja 2021 do 20. ure.

"V tem času je vsem, ki bodo želeli opraviti obisk zasebne narave, dovoljen prehod preko občinskih meja brez omejitev, brez naložene aplikacije, brez utemeljenega vzroka," je povedal notranji minister. Hojs je dodal, da so zasebna druženja vendarle omejena na šest odraslih članov, poleg njih pa neomejeno otrok, ki imajo manj kot 15 let. Vlada vsem, ki se bodo odpravili na zasebne obiske, pri tem svetuje, da se v dneh pred obiski vendarle v čim večji meri samoizolirajo. 

Zakaj se ponoči ne morejo vrniti domov? 

Hojs je na vprašanje, zakaj za omenjena dneva praznovanj niso odpravili omejitve gibanja v nočnem času, ki še vedno velja od 21. ure zvečer in 6. uro zjutraj, odgovoril, da je vlada o tem razpravljala dlje časa. Prvič, pravi Hojs, se za odpravo omejitve niso odločili, ker je nima smisla odpravljati tik pred zdajci. "V preteklosti smo bili že večkrat deležni kritik, da odloke spreminjamo iz dneva v dan oziroma tik pred zdajci." 

Notranji minister je dodal še drugi razlog za odločitev vlade, ki se mu zdi pomembnejši. "Veliko število je tistih, ki vladi nagajajo in bi takšno dikcijo v spremembi izkoristili in ob enajstih, dvanajstih, dveh ponoči stali na kakšnem mestnem trgu in to pojasnjevali s tem, da prihajajo ali odhajajo z zasebnega obiska, kar bi bilo seveda jasno in očitno izigravanje odloka. Zato smo se ga odločili obdržati in s tem na nek način tudi razremeniti tiste, ki morajo biti v teh dneh v polni delovni pripravljenosti, torej policijo, redastvo, inšpekcijo." 

GLede morebitnih spremembah režima na meji bo vlada po Hojsevih besedah razpravljala popoldne, pri čemer bo, je poudaril Hojs, sledila priporočilom stroke. 

Denar, štetje denarja Slovenija Vlada včeraj spremenila odločitev: Preverite, ali ste upravičeni do 500 evrov

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 55
  • sarch 17:30 23.december 2020.

    Ziviiim za to, da sledim vsemu temu sranju, ki pride iz vrst nase takoimenovane politike.! Dej nehite nas fakin filat z vsem tem.. Ko ste ze bogii zelooo.! Prou smesn je ze vse skup...

  • leonardo 14:26 23.december 2020.

    A pa ste sigurni, da temu pujsu korona ni usekala v možgane? Kristus kakšen intelekt. Saj ni čudno, da gre vse v maloro!

  • Avatar right
    right 10:03 23.december 2020.

    hojsar, ko jih boš ti dobil po pički, se ti bodo še koze smejale