Slovenija
2698 ogledov

Policist, ki je pustil mladoletnici, da vozi marico, toži državo

prisega pomožnih policistov Anže Petkovšek
Po škandalu je izgubil službo. Po sodni poti jo želi nazaj.

Nekdanji kranjski policist Žiga Valjavec, vodja patrulje, ki je julija lani vso noč v policijski marici prevažala mladoletno dekle, je skupaj z dvema vpletenima sodelavcema izgubil službo, a se želi sedaj po sodni poti vrniti v službo.

Trojica policistov je, kot smo poročali, julija lani med nočno izmeno v svojem vozilu prevažala mladoletnico, z njo popivala in ji med drugim nekaj časa tudi prepustila volan policijskega vozila. Sporno dogajanje so začeli preiskovati, ko je neki policist kranjski policijski upravi posredoval posnetke, ki jih je mladoletno deklo objavilo na družbenih omrežjih.

policija Slovenija Policija je lani skoraj milijon evrov zaslužila z gostinsko dejavnostjo

Pretiran ukrep?

Vsi trije so bili odpuščeni, Valjavec pa zdaj na ljubljanskem delovnem in socialnem sodišču zaradi izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi toži državo oz. ministrstvo za notranje zadeve, saj verjame, da je izguba službe pretiran ukrep. Valjavec od sodišča terja razveljavitev izredne odpovedi o zaposlitvi, da ga vrnejo nazaj na delovno mesto in mu izplačajo plače za nazaj, je za Večer dejal njegov odvetnik Boris Kanduti.

Sojenje je pred koncem, a se na vabilo na pričanje že dlje časa ne odziva osrednja priča, zdaj 18-letno dekle, ki je tedaj noč preživelo s policisti. Sodnica Snežana Zorc bo zato za naslednjo razpravo 8. novembra odredila njeno prisilno privedbo.

Zaradi odpovedi delovnega razmerja je delodajalca na kranjskem sodišču tožil že Nejc Bizant, ki je bil tisto noč prav tako vpleten v afero, a je bila po informacijah Dela tožba neuspešna.

slovenija 01.07.2011 policija, policijska patrulja, kontrola, radar, ustavljanje Slovenija Avto Policija bi obračunavanje kazni za hitrost prepustila privatniku

Policija | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • matermila 14:13 18.september 2019.

    In zakaj rabijo na sodišču še frkljo,ki jim ga je verjetno tudi malo vlekla,a njeni posnetki niso dovolj dober dokaz?Hm,pa še plačo za nazaj bi rad imel.Pa dobro usrane,a si ti pri sebi?

  • ECKING 12:09 18.september 2019.

    govno smrdljivo policijsko!!! kaj bos zdej tozil pa zahteval sluzbo nazaj ,pa pizda matrna a ma v te drzavi se kdo kaksno odgovornost!!!! Pacient smrdljiv picka ti matrna ,kje si da ti to se v faco povem!!! prasic zastonjkarski

  • Lavdan 11:33 18.september 2019.

    Prepustil je volan punci, ker je bil toliko pijan, da ni bil sposoben za vožnjo.