Slovenija
71 ogledov

Policisti o zaupnici šefu sindikata

Zoran Petrovič Osebni arhiv
Sindikat policistov Slovenije (SPS) bo na izrednem kongresu razpravljal o pogajanjih z vladno stranjo. Veliko zanimanja pa bo poželo tudi glasovanje o zaupnici predsedniku sindikata Zoranu Petroviču.

Sindikat bo o zaupnici svojemu predsedniku glasoval potem, ko je Zoran Petrovič dobil izredno odpoved zaposlitve zaradi sodelovanja v aferi Koprivnikar. 

Spomnimo, sredi aprila je pet policistov dobilo izredno odpoved zaradi vpletenosti v afero Koprivnikar. Ministra Borisa Koprivnikarja sta novembra lani, ko se je vračal s koncerta svoje skupin v Škofji Loki, ustavilapolicista in opravila alkotest. V začetku marca je prišlo na dan anonimno pismo s posnetki dopisovanj na Facebooku, ki so razkrili predhodno dogovarjanje o prometni kontroli. Interni nadzor policije je potrdil obstoj omenjene komunikacije med sindikalisti, zaradi česar so opravili razgovore z vpletenimi. 

Od sedmerice vpletenih sta dva dobila pisno opozorilo pred odpovedjo pogodbe o zaposlitvi, pet pa jih je dobilo izredno odpoved. Petrovič je takrat napovedal, da bo uporabil vsa pravna sredstva za spodbijanje odločitve, saj so po njegovih besedah odpovedi nezakonite. Odpuščeni policisti so vložili pritožbe na odločitev. 

Preberite tudi: 


Beseda tudi o pogajanjih

Vodstvo sindikata bo na izrednem kongresu širše članstvo seznanilo s pogajanji, ki z različno intenzivnostjo potekajo že več mesecev od začetka policijske stavke, 18. novembra lani. Policijska sindikata, poleg SPS še Policijski sindikat Slovenije, ves čas opozarjata, da se glavnina njihovih zahtev nanaša na neuresničene zaveze iz preteklih sporazumov.

Kot so v najavi kongresa zapisali v SPS, so v preteklih šestih letih sklenili tri sporazume, ki so vezani na ekonomske in socialne pravice, a nobenega od njih ministrstvo oziroma vlada ni realizirala v celoti.

Komentarjev 4
  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 10:39 14.maj 2016.

    Temu tipu se pa takoj v ksiht vidi, da je policaj. Ne moreš zgrešiti!

  • Avatar Leon
    Leon 15:39 13.maj 2016.

    Gospod Koprivnikar ostaja pod nadzorom !

  • dragec 14:28 13.maj 2016.

    janšisti, se spomnite tistega -Zoki spoki