Slovenija
252 ogledov

Policisti od danes v spremenjenih uniformah

prisega pomožnih policistov Anže Petkovšek
Policijske uniforme bodo od danes nekoliko spremenjene. Postopno bodo namreč uvedli nekatere nove dele uniforme, kot so na primer taktične hlače, identifikacijski telovnik in identifikacijski narokavni trak. Srajce bodo policisti nadomestili s polo majicami in puliji, hlače pa s taktičnimi hlačami, so zapisali na spletni strani policije.

Z današnjim dnem so namreč začele veljati spremembe in dopolnitve uredbe o uniformi, položajnih oznakah in simbolih policije, ki uvaja nekatere posebnosti pri nošenju slovesne uniforme. Na uniformo bodo od slej lahko nameščeni tudi drugi obvestilni napisi in oznake, ki se nanašajo na vsebino opravljanja nalog policije, kot je na primer napis vodja intervencije.

Novi deli uniform policistom omogočajo boljšo gibljivost in večjo udobnosti pri opravljanju operativnih nalog ter so enostavnejši za vzdrževanje, so zapisali.

prisega pomožnih policistov | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Pri poletni uniformi bodo policisti namesto srajce s kratkimi rokavi nosili polo majice. Sive hlače bodo nadomestile temno modre taktične hlače, dosedanje čevlje pa bodo zamenjali visoki taktični čevlji. Še naprej bodo nosili modularno vetrovko temno modre ali rumene odsevne barve in poletno čepico. K uniformi ne bodo več nosili kape s ščitkom in kravate.

Pozimi pa bodo policisti namesto srajce z dolgimi rokavi in kravate nosili temno moder puli. Zimske hlače in čevlje bodo nadomestili s temno modrimi taktičnimi hlačami ter visokimi taktičnimi čevlji. Tudi k tej kombinaciji uniforme ne bodo več nosili kape s ščitkom, ampak čepico ali zimsko kapo.

Pogostejše meritve hitrosti bodo policisti čez dan opravljali na relaciji Gornja | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Nove dele uniforme bodo uvajali postopoma, zato bodo na nekaterih delovnih mestih zaposleni še naprej nosili obstoječo uniformo. To velja zlasti za vodstva policijskih postaj in policijske inšpektorje. Vse dele uniforme bodo uporabljali do izteka roka trajanja, nove pa bodo nabavljali postopoma. Rok za uskladitev je pet let, zato uredba ne bo povzročila dodatnih stroškov.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 6
  • KOJAK 22:47 03.junij 2017.

    Enkrat sem bil priča, kako se je policist zapodil za enim tatom. Po 100m je moral odnehati saj enostavno ni mogel več tečt. Tisti pendrik in walkie talkie ter ostala oprema sta ga pri teku enostavno ovirala, ker mu je ...prikaži več vse opletalo naokrog .

  • Avatar Leon
    Leon 19:34 03.junij 2017.

    Zato smo se borili ali obleka ne stori človeka !

  • mima-šiš 17:44 03.junij 2017.

    A če nimaš kravate nisi civiliziran? Zakaj bi pa policist imel sploh postopek z osebo ki ni storila prekrška ali kaznivega dejanja? A ni bolje da ima policist postopek samo z barabami, poštene pa pusti pri miru? S takimi je ...prikaži več pa lahko in bo priprvljen na uporabo sile zakaj pa ne.