Slovenija
7527 ogledov

Policisti znova v akcijo

policija Slovenija zaščitne maske Profimedia
Zaradi približujočega se martinovanja bo policija ponovno okrepila nadzor voznikov. V sklopu akcije bodo preverjali vsebnost alkohola v izdihanem zraku.

V ponedeljek, 7. novembra, bo policija pričela z drugo od treh letošnjih preventivnih akcij za preprečevanje vožnje pod vplivom alkohola, drog in drugih psihoaktivnih snovi. Akcija bo potekala do konca martinovanja, do nedelje, 13. novembra, koordinira jo Agencija za varnost prometa.

V času akcije bodo policisti poostreno nadzirali psihofizično stanje voznikov in preverjali vsebnost alkohola v izdihanem zraku ter izvajali preizkuse s sredstvi za hitro ugotavljanje prisotnost drog v organizmu.

Po trenutnih podatkih je do 15. oktobra kar 1.231 alkoholiziranih oseb povzročilo prometno nesrečo. V teh nesrečah je življenje izgubilo 17 oseb. Zato Agencija za varnost prometa opozarja, da alkohol močno vpliva na kritično presojo za varno udeležbo v prometu, kar ima lahko za volanom usodne posledice.

Agencija za varnost prometa vse udeležence cestnega prometa naproša, naj bodo strpni in previdni. Hitrost vožnje naj prilagodijo prometnim in vremenskim razmeram. Dosledno naj upoštevajo cestnoprometne predpise ter se temeljito pripravijo na pot, tudi z ustrezno pripravo vozila, v promet pa naj se vselej podajo le trezni.

Avtocestna policija Slovenija Voznik začetnik ostal brez izpita delavec slačilnica Slovenija "Zavestno kršili pravice več kot 20 delavcev"
Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 16:45 05.november 2022.

    Kangler je nekoč navedel ,da bi moralo biti Martinovanje dvakrat letno ? Verjetno je računal na županske glasove pijanih Mariborčanov ,ki pa na srečo ni v večini . Sicer pa v MB to nikakor ni kulturni praznik ampak pijančevanje .