Slovenija
32 ogledov

Koprčani enotni glede Luke

Boris Popovič Nataša Čepar
Občinski svet. Za lokalnega predstavnika v nadzornem svetu.

Občinski svet Mestne občine Koper je soglasno podprl sklep, s katerim protestirajo proti poskusu posega v statut Luke Koper, s katerim naj bi vlada želela izbrisati predstavnika lokalne skupnosti in enega od zaposlenih. Podobna enotnost se je v koprskem občinskem svetu zgodila le še ob nasprotovanju plinskim terminalom v Tržaškem zalivu.

Preventivni sklep

"Gre za preventivni sklep," je dejal koprski župan Boris Popovič, ko smo ga vprašali, zakaj so sprejeli tak sklep, saj Slovenska odškodninska družba (Sod), prek katere je država lastnica v Luki Koper, uradno sploh ni predlagala izbrisa lokalnega predstavnika iz statuta. Sod je do zdaj predlagal nekatere spremembe statuta, kar sicer pušča možnost nasprotnim predlogom (tudi takemu, proti kateremu se je izrekel koprski občinski svet). Predlagana zamenjava šestih nadzornikov, vključno s predstavnico koprske občine, pa je v skladu z dosedanjo ureditvijo, po kateri je eden od nadzornikov lahko lokalni predstavnik, vendar to ni obvezujoče.

Popovič je po seji povedal, da oni to določbo tolmačijo drugače, a nameravajo na skupščini Luke to vprašanje še precizirati. "Nekoč so nas že hoteli vreči iz nadzornega sveta, a je takratna vlada padla. Verjetno se bo enako zgodilo tudi zdaj," je navrgel.

Po Golobiču Jamnik

Popovič je opozoril na politične botre iz ozadja, ki nasprotujejo zakonitemu imenovanju novega predsednika uprave Luke Gašparja Gašparja Mišiča in želijo le uveljaviti svoj interes. Včasih naj bi kadroval Gregor Golobič, danes pa Borut Jamnik, je dejal. Popovič se je še zavzel proti prodaji Luke, saj gre za "kokoš, ki nese zlata jajca".

Komentarjev 6
  • titty 14:03 03.september 2013.

    Kokr rečejo Primorci - ti si ena mona! Primorci lahko gredo po svoje, saj je Slovenija edina, ki ima reven jug na severu!

  • bronco 22:35 02.september 2013.

    ma samo tiho bodi štupido...gor po kontinentu imaš tolko bosancev, srbov, črnogorcev da bi jih mogli cel mesec vozit z avtobusi dol, še najrajši na tvoje dvoriščekojon paludarski

  • Veteran 21:45 02.september 2013.

    Očitno se Popoviču sesuvajo plani. Pajdašil se je s SDS pa mu luke niso prepustili in sedaj pa s PS, vendar vse to rovarenje in spreminjanje strank izvaja izključno zaradi lastnih interesov. Kar se tiče Klobasa in predstavnikov sindikata Luke ...prikaži več Koper je to žalostna zgodba, ki močno smrdi po korupciji. Večji del delavcev v Luki Koper ne podpira GGM in sicer zaradi Popovića in njemu podobnim.