Slovenija
25 ogledov

"Politika na račun delavcev ni uspešna"

ZSSS, Dušan Semolič, referendum Žurnal24 main
Zveza svobodnih sindikatov bo s protestom pred vladnim poslopjem vlado opozorila, naj med prednostne naloge uvrsti zaposlovanje in socialno pravičnost. To sredo je namreč evropski dan akcije.

Jutri ob 11. uri Zveza svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) v Ljubljani pripravlja izredno konferenco, potem pa se bodo napotili pred poslopje vlade z opozorilom, naj med prednostne naloge uvrstijo zaposlovanje in socialno pravičnost. "Predsedniku vlade Janezu Janši bomo posredovali sporočilo, naj na zasedanju Evropskega sveta 1. in 2. marca poskuša zagovarjati predloge evropskih sindikatov," je povedal izvršni sekretar sindikatov Pavle Vrhovec. To sredo je namreč evropski dan akcije in evropski sindikati bodo enako pozivali vse vlade držav članic EU.

Poziv vladam, da njihova politika na račun delavcev ni uspešna

Evropski svet namerava na zasedanju sprejeti novo mednarodno pogodbo s strogimi varčevalnimi ukrepi in proračunsko disciplino. Ta politika, ki jo zagovarjajo predsedniki vlad držav članic kot edini možni izhod iz gospodarske krize, ne deluje in ne prispeva k oživitvi gospodarstva, ampak ravnanje Organizacije za evropsko sodelovanje in razvoj (OECD), Evropske komisije in drugih evropskih institucij poglablja revščino v večini evropskih držav, opozarja predsednik zveze Dušan Semolič in dodaja: "Milijoni se še naprej stekajo v banke, po drugi strani pa želijo zmanjšati izdatke za socialno državo."

Na ZSSS opozarjajo, da primer Grčije dokazuje neuspešnost zdajšnje evropske politike reševanja krize, in v ponedeljek pred grškim veleposlaništvom pripravljajo manifestacijo v podporo grškim delavcem, je še napovedal Semolič.

Komentarjev 1
  • privat 15:38 28.februar 2012.

    kot da to niso le navodila državnih lopovov...sindikat naredite to in to ..da se svetu prikažemo kot demokratična tolerantna deželica!! V resnici pa so(smo?) lopovska ,nepravdna,fašistična,ne tolerantna .....državica bolnega balkana!