Slovenija
6190 ogledov

Polnar o "teatru absurda", v katerem ima glavno vlogo Erjavec

Robert Polnar Državni zbor/Sušnik Matija
V DeSUS-u se po Erjavčevem prihodu krešejo mnenja.

Kot poroča TV Slovenija, so danes dobri dve uri sestankovali voditelji in voditeljice opozicijskih strank ter Karl Erjavec. O čem točno so se pogovarjali, niso razkrili, Tanja Fajon pa je dejala, da je bil sestanek namenjen predvsem izmenjavi mnenj.

Po včerajšnjem sestanku stranke DeSUS je jasno, da se bosta začeli poslanski skupini SMC in DeSUS bolj povezovati, saj je namero pozdravila tudi vodja poslanske skupine SMC Janja Sluga.

Karel Erjavec odziv Slovenija V SMC pozdravljajo pobudo DeSUS

Če se v DeSUS-u s to namero strinjajo skoraj vsi poslanci, pa se zagotovo ne strinjajo v pogledih, v kateri koaliciji bi radi delovali - obstoječi s premierjem Janezom Janšo, ali alternativni, ki jo ponuja t. i. koalicija ustavnega loka, kjer mandatarski stolček ponujajo kar Erjavcu.

Poslanec Robert Polnar je namen Erjavca po mandatarstvu ocenil za "norost", sam pa da bo do konca podpiral aktualno vlado. Včerajšnji DeSUS-ov sestanek je označil za teater absurda. "V glavni vlogi je bil Erjavec, osebno pa sem imel občutek, kot da bi gledal kak nemški nadrealistični film, v katerem o glavnem junaku nikoli ne veš, ali se mu sanja, kar se dogaja na platnu, ali pa je to resnično. Včeraj smo namreč izvedeli, da je Karl Erjavec po svojem prepričanju in tudi po prepričanju voditeljev in voditeljic KUL edini, ki lahko Slovenijo odreši vlade Janeza Janše," je dejal Polnar.

S Polnarjem naj bi se strinjali še sedanji vodja poslanske skupine DeSUS Franc Jurša, Ivan Hršak in Branko Simonovič, medtem ko naj bi bil poslanec Jurij Lep bolj naklonjen drugi opciji.

Karel Erjavec Slovenija Drama v Desusu, Erjavec predlagal izstop iz vlade

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 26
  • stromar 08:25 12.december 2020.

    Lep opis, naj prvo izpolni obljubo da bodo penzije 1000 eur

  • jakec1575 00:11 12.december 2020.

    Polnar tudi zate raste palica. Ne skrbi.

  • alibaba40 16:51 11.december 2020.

    Koliko glasov je dobil HRjavec na volitvah, da ne omenjam one zgube JPD....no, tega pa dejansko ni niti v belorusiji ali kazahstanu, da nekdo v gostilni izrazi željo za funkcijo PM in ga začnejo mediji takoj forsirat in to 24 ...prikaži več ur/dan. Jutri bo nekdo izrazil željo za vodenje jedrske elektrarne Krško, a to pomeni da bo zvečer že v odmevih? nehajte ga srat levičarji in hitro po zdravila. malo kritičnega razmišljanja bi lahko premogli.