Slovenija
8392 ogledov

Polnar: Ukvarjanje z Damijanom je zapravljanje časa

Robert Polnar
1/2
Saša Despot
Robert Polnar, najbolj samosvoj poslanec Desusa, pravi, da imajo v poslanski skupini dogovor, da ostanejo v Janševi vladi. Sam pravi, da se z Damijanom ne ukvarja, saj bi bilo to zapravljanje časa.

"Bom zelo nedvoumen. Z gospodom Damijanom se ne ukvarjam, me ne zanima. Čez teden dni bom star šestdeset let. Prišel sem do spoznanja, da je pomembno, kako človek izkorišča razpoložljivi življenjski čas. Ukvarjanje z gospodom Damijanom bi bila z moje strani do skrajnosti klavrna izraba mojega življenjskega časa. V njegovi koaliciji ne mislim sodelovati in absolutno ne bo dobila mojega glasu,« je povedal in dodal, da imajo v poslanski skupini dogovor, da v koaliciji ostanejo. »Ne vidim nobenega razloga, da bi z izvolitvijo novega predsednika nastali pogoji, da bi DeSUS sprejemal revolucionarne sklepe in iz te koalicije odšel,« je Robert Polnar povedal v pogovoru za portal domovina.je

Se bo to spremenilo, ko bo predsednik stranke spet postal Karl Erjavec? "Mislim, da bo tako tudi ostalo. V razgovoru s Karlom Erjavcem je ta jasno povedal, da on zoper ravnanja poslanske skupine ne bo deloval, ker se zaveda, da je poslanska skupina jedro stranke in smo poslanci tisti, ki sprejemamo odgovornost za to, kako se politično odločamo v Državnem zboru," je povedal Polnar.

Kaj pa je namreč alternativa tej koaliciji? Nekaj, kar smo že izkusili – ljudje, ki se v hudi krizi ponujajo za rešitelje, pa države niso znali voditi niti v času konjukture.

Robert Polnar

Polnar je do vrnitve Erjavca zelo skeptičen, saj ne verjame, da bi lahko nekdo, ki je s svojim načinom dela povzročil krizno stanje, karkoli spremenil v pozitivno smer, a priznava, da je pri tem stališču precej osamljen in da Erjavec ima veliko izkušenj in politično intuicijo.

Zelo kritičen pa je do nekdanje predsednice Desusa Aleksandre Pivec: "Na sestankih poslanske skupine sem dobil vtis, da ne razume politike, da izven svojega resorja prihaja nepripravljena in ne zna povedati nič konkretnega o pomembnih političnih dilemah, s katerimi smo se ukvarjali takrat. Dobil sem občutek, da je njeno politično delovanje bolj ustvarjanje podobe kot pa resno ukvarjanje z nizom problemov, s katerimi se ukvarjamo poslanci in parlamentarna stranka. Maja sem kolegu Jurši povedal, da se takih sej poslanske skupine, kjer poslušamo puhlice gospe Pivec, ne mislim več udeleževati, ker ne mislim tratiti časa za takšne neumnosti."

Robert Polnar, predsednik odbora za finance | Avtor: slika zaslona slika zaslona

A hkrati meni, da ima Aleksandra Pivec dobre možnosti za vrnitev v politiko, "ker imajo ljudje takšne tipe politikov radi. Ob njih se počutijo bolje, ko vidijo kakšni prazni ljudje lahko prevzemajo politične funkcije."

Levi volivci so bolj agresivni kot desni

"Ko smo formirali vlado septembra 2018, sem dobil 20 ali 30 žaljivih e-sporočil. Ko smo formirali vlado marca 2020, sem dobil 450 brutalno žaljivih sporočil in potem nehal šteti. To me je presenetilo. V javnosti velja prepričanje, da so desni volivci bolj agresivni in izvajajo pritisk prek elektronskih komunikacij na poslance. Moja izkušnja je ravno nasprotna," je še povedal Polnar. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 22
  • Janez 15:12 27.november 2020.

    Polnar, večjega bedaka še nisem videl kakor si ti. Nikoli ne boš po izobrazbi in statusu niti blizu Damjanu, zato ga ne maraš, primerljiv pa si z firerjem Janšo zato rajši tičiš v njegovi vladi!!

  • jakec1575 13:39 27.november 2020.

    se en sdsov krt v drugi stranki.

  • Avatar DagobahCitizen
    DagobahCitizen 12:40 27.november 2020.

    Polpismen drek, ki na vprašanje kaj o izobrazbi navaja, da je komercialist.