Slovenija
3502 ogledov

Polne roke dela: Toliko glob so ljudem, ki ne nosijo mask, že spisali inšpektorji

Maske
1/3
Anže Petkovšek Nošenje zaščitnih mask
Skupaj so inšpektorji zdravstvenega inšpektorata obiskali 698 objektov in izdali 23 glob fizičnim osebam zaradi neuporabe zaščitne maske v zaprtem javnem prostoru.

Samo včeraj so nadzor opravili v 140 različnih objektih, 81 je bilo gostinskih obratov, 45 trgovin in 14 prireditev.

Izdali niso nobene globe, kar je spodbudno in si zasluži zahvalo državljanom, ki upoštevajo priporočila in se obnašajo solidarno do sodržavljanov. Le s skupnimi močmi lahko zamejimo hitro širjenje okužb.

Dne 9. septembra je bilo opravljenih tudi 150 nadzorov spoštovanja odločb o izrečeni karanteni. Skupno število nadzorov je 21.787. V teh ogledih je bilo izrečenih 196 prekrškovnih sankcij, od tega en obdolžilni predlog zoper mladoletno osebo, 10 opominov, 66 odločb z izrekom globe in 119 plačilnih nalogov v skupni vrednosti 74 tisoč evrov.

Maske | Avtor: Anže Petkovšek Nošenje zaščitnih mask Anže Petkovšek

Komentarjev 17
  • Avatar praufo
    praufo 18:37 12.september 2020.

    glede nato , da mi spomin še dela, vem, da smo dobili že spomladi dopis NIJZ glede mask ... ja maske, ja , ampak kaj je tam pisalo ... a še pomnite tovariši? ... sploh me pa zanima zakaj so ...prikaži več bile potrebne rokavice, pa potem spet ne ... to se vse pozabi ... masko pač uporabim zato, da me kje ven ne vržejo, drugače je pa blef, aploh pa nihče ne preveri kakšna je ta maska ... politika bo medicino še bolj izločila, zato, da folk še bolj baše

  • Naklonsky 10:20 12.september 2020.

    Da, vidim da komenirate v glavnem butci. V vsakem primeru so kazni prenizke in še premalo jih izrečejo in pokasirajo. Naj plačajo tisti, ki so krivi da se okožbe po nepotrebnem prenašajo - in kaj je s tem narobe? Kaznovanim ...prikaži večm in tistim, ki se ne cepijo ali se ne bodo cepili bi bilo potrebno onemogočiti vsakršno zdravstveno oskrbo. Konec!

  • Avatar Snelmenella
    Snelmenella 00:47 11.september 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu >>> www.Sextis.fun