Slovenija
5250 ogledov

Polovica učiteljic na razredni stopnji pozitivnih, šolo zaprli

Šola učenci covid virus razdalja ukrepi Profimedia
Pristojnim ni preostalo drugega, kot da so osnovno šolo v celoti zaprli.

Na Osnovni šoli dr. Janeza Mencingerja Bohinjska Bistrica so zaradi potrjenih okužb med učiteljskim kadrom danes pouk na daljavo izvajali tudi na razredni stopnji matične enote šole. Za zdaj je pozitivnih sedem učiteljic, kar je polovica učiteljic na razredni stopnji, so poročali v oddaji 24ur.

V obvestilu o odločitvi, ki so jo v šoli sprejeli skupaj z županom občine Bohinj Jožetom Sodjo in štabom Civilne zaščite, je ravnateljica Mojca Rozman zapisala, "če se bodo okužbe širile, ne bomo imeli zadosti kadra za izvajanje pouka (tudi na daljavo)". Ker je bila odločitev sprejeta nenadno, so za otroke prve triade do konca tega tedna organizirali varstvo. 

Kako se bo odvijal pouk po jesenskih počitnicah, ki se začnejo prihodnji teden, bo odvisno od epidemiološkega stanja in ukrepov vlade oziroma navodil šolskega ministrstva. Pristojni so že ob odločitvi, da se na daljavo šolajo učenci od 6. razreda dalje, napovedali, da bodo prihodnji teden sprejeli odločitev, kako po počitnicah. 

Slovenija Po vseh težavah Arnes še tarča dveh napadov Simona Kustec Slovenija Kustec: "Upam, da je bila to začetniška napaka, ki se ne bo več ponovila"

dezurni@zurnal24.si


 

Komentarjev 8
  • 89943da6c76f273b8ff347bd3224d5d4e3bf388c 11:01 22.oktober 2020.

    Tu imate rezultat koristnosti vaše policijske ure in istočasno odprte šole ter vrtce... bedaki na oblasti.

  • ode 08:06 22.oktober 2020.

    Na daleč se izognimo osebam brez ali nepravilno nadete maske. Tudi zunaj. Ne vstopajmo v prostore, kjer se nahajajo takšne osebe ali so se tam nahajale. Od sogovornikov zahtevajmo distanco, tudi, če imajo pravilno nadeto masko. Od najavljenih oseb ali ...prikaži več skupin obisk pogojmo z nošnjo mask. Ob terenskem delu od strank v naprej zahtevajmo nošnjo mask in distaco. ITD

  • blayo 20:35 21.oktober 2020.

    Potrjena okužba še ne pomeni da si bolan. Torej če nisi bolan, potem lahko izvajaš šolanje na daljavo. Ne vidim razloga , da ga ne bi.