Slovenija
12 ogledov

Pomlad? Kje pa, čaka nas še sneg!

Pomlad, sneg, rože Shutterstock
Konec tedna bo za ta čas izjemno mrzel. Velkavrh: V Ljubljani konec marca ne pomnimo tako mrzlega dne. Lahko zapade do 10, v višjih legah pa do 20 centimetrov snega.

Če ste se že veselili pomladi, boste morali še nekoliko počakati. Temperature bodo vsaj še do konca prihodnjega tedna pod povprečjem, prihajajoči vikend pa bo za ta čas neobičajno mrzel.

"Že jutri bo nekoliko hladneje, ker bo počasi že začel dotekati hladen zrak in tudi več oblačnosti bo," pojasnjuje Andrej Velkavrh, dežurni prognostik na Arsu. Glavnina mrzlega zraka prihaja v nedeljo in ponedeljek, ko se bodo temperature gibale okoli ničle.

Za nedeljo vremenoslovci v notranjosti Slovenije napovedujejo dnevne temperature od -2 do 1, za ponedeljek pa še nekoliko manj, med –3 in 0 stopinjami Celzija. Ponoči po besedah Velkavrha ne bo bistveno drugače. "Računam, da se bo čez dan glede na noč segrelo za kakšno stopinjo ali dve."

Ledeni dan konec marca

"To je res izjemno za ta čas," dodaja Velkavrh in pojasnjuje, da ne pomni, da bi kdaj koli imeli konec marca v Ljubljani tako imenovani ledeni dan, ko se temperature čez dan ne povzpnejo nad ničlo.

Snega do deset centimetrov

Snega po količini ne bo veliko. Do torka lahko po nižinah zapade skupaj okoli deset centimetrov snega, v višjih legah pa maksimalno 20 centimetrov. Na Primorskem bo v nedeljo dež, ki lahko v noči na ponedeljek preide v sneg. "Snežiti zna celo ob morju ali na Goriškem," pravi Vellkavrh in pojasnjuje, da se bo sneg tam najverjetneje mešal z dežjem.

Glede na letni čas se temperature počasi dvigujejo."Vendar še do konca prihodnjega tedna zagotovo ne bo tako toplo kot je bilo včeraj in danes," pravi Velkavrh. Temperature bodo pod povprečjem za ta čas.

Komentarjev 1
  • Avatar frnazzi
    frnazzi 12:04 22.marec 2013.

    Tako! Mislim, da je Slovenija dokončno dosegla svoje skrajno dno, ko se ji v velikem loku izogiba celo globalno segrevanje!