Slovenija
2813 ogledov

Pomlad tudi v prihodnjem tednu prihaja bolj počasi, kaj pa vikend?

Aprilsko vreme Profimedia
Zadnja in nekoliko spremenjena napoved za prihodnji vikend vendarle prinaša nekoliko več sonca.

"Pomlad tudi v naslednjem tednu prihaja bolj počasi. Mogoče se izognimo tudi ohladitvi, ki se v nekaterih napovedih riše naslednji petek. Do takrat aprilsko vreme, plohe bodo kar pogoste," je zapisal prognostik na Agenciji za okolje RS (ARSO) Blaž Šter. 

Ponoči bo oblačno, v zahodnih in osrednjih krajih bo večinoma suho, na vzhodu pa se bodo padavine nekoliko okrepile. Meja sneženja bo med 700 in 1000 metri nad morjem. Jutranje temperature bodo od 0 do 6 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V ponedeljek bo oblačno, na Primorskem bo večinoma suho, drugod bodo občasne padavine, meja sneženja bo med 800 in 1100 metri nadmorske višine. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 12, na Primorskem do 14 stopinj Celzija.

Obeti: V torek in sredo bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, predvsem sredi dneva in popoldne bodo nastajale plohe.

Nad Balkanom je plitvo ciklonsko območje, nad zahodno Evropo pa šibko območje visokega zračnega tlaka. Z vzhodnikom k nam priteka dokaj vlažen in razmeroma hladen zrak.

V torek in sredo bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, predvsem sredi dneva in popoldne bodo nastajale plohe. Podobno vreme nas čaka tudi v četrtek in petek. 

V soboto in nedeljo sonce?

Zadnja in in nekoliko spremenjena napovedi za prihodnji vikend vendarle prinaša več sonca. To pomeni nekoliko višje temperature, v soboto naj bi bilo 15, v nedeljo pa že do 20 stopinj Celzija. Pa kaj ko naj bi se po po tem znova pooblačilo, deževalo bo, temperature pa podobne trenutnim. Na vremensko napoved okoli prvomajskih praznikov bo treba še malo počakati.

Konec polarnih vdorov

"Polarni vrtinec se bo ob koncu aprila poslovil. Nad Arktiko bo zavladal 'anticiklon', ki prinaša šibkejšo cirkulacijo. S tem bo konec izrazitih polarnih vdorov iznad Arktike," pišejo pri vremenskem portalu Ciklon.si, kjer objavljajo srednjeročno napoved.

.dezurni@zurnal24.si


 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.