Slovenija
24017 ogledov

Ponekod že pada. Tako se bo gibalo.

Dež Profimedia
Na severu države se je že ohladilo, spremembo vremena spremljajo padavine.

Vremenoslovci so že nekaj časa po rekordno toplem in sončnem februarju napovedovali spremembo vremena, ki je nastopila danes. Na severu ponekod že dežuje, ohladilo se je.

Padavine bodo od severa zvečer zajele večji del države, v prvem delu noči bodo ponehale, napovedujejo vremenoslovci na Arsu. "Ponekod v osrednji in južni Sloveniji se bo meja sneženja proti koncu padavin lahko spustila do nižin," dodajajo vremenoslovci. 

Gibanje padavin spremljajte na tej povezavi radarske slike padavin. 

Vreme: Radarska slika padavin Vreme Slovenija Radarska slika padavin

Jutri bo spet pretežno jasno, jutranje temperature bodo od -5 do -1, na Primorskem okoli 4 stopinje Celzija. Tudi v nedeljo in ponedeljek bo po napovedih vremenoslovcev z Arsa pretežno jasno. Zjutraj bo mrzlo, čez dan pa postopno nekoliko topleje.

Napoved od 9. do 14. marca

V torek in v sredo bomo še pod vplivom območja visokega zračnega tlaka. V drugi polovici tedna se bo polarna fronta občasno spuščala proti Alpam, nad nami bodo pihali okrepljeni višinski vetrovi zahodnih smeri, kaže vremenska slika.

V torek in sredo, predvidevajo na Arsu, bo še dokaj sončno z mrzlimi jutri. V drugi polovici tedna bo več oblačnosti, povečala se bo tudi verjetnost krajevnih padavin. Postopno bo nekoliko topleje.

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso
Sneg spomladi Vreme Slovenija Februar nadpovprečno topel, marec nadpovprečno hladen?

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.