Slovenija
1799 ogledov

Noč bo vremensko pestra

Vreme: Arso prižgal nov alarm, v teh krajih bo najhuje - Nevihta Profimedia
Veter je danes povzročal preglavice predvsem v severovzhodni Sloveniji in na Dolenjskem. Ponoči pa lahko pričakujemo precej burno vremensko dogajanje.

Močan veter je povzročal nekaj preglavic predvsem v severovzhodni Sloveniji in na Dolenjskem. Na Upravi RS za zaščito in reševanje so zabeležili 21 dogodkov. Največ je bilo podrtih dreves, v štirih primerih je veter delno odkril strehe stanovanjskih hiš in enega poslovnega objekta.

V naselju Dobrovlje v občini Zreče je podrto drevo poškodovalo hišo, na Pragerskem pa je drevo padlo na osebno vozilo. Posledice vetroloma so odpravljali gasilci dveh poklicnih gasilskih enot in 13 prostovoljnih gasilskih društev, so sporočili iz uprave.

Po podatkih Agencije RS za okolje je predvsem v severovzhodni Sloveniji pihal močan jugozahodnik, ki je na izpostavljenih legah dosegal okoli 80 kilometrov na uro.

Ponoči možne tudi nevihte

Ponoči bodo padavine prehodno zajele vso Slovenijo, predvsem ob morju bodo možne tudi nevihte. Jutranje temperature bodo od 8 do 13, ob morju okoli 15 stopinj Celzija.

V petek bo sprva oblačno z občasnim dežjem, ki bo popoldne slabel in do večera povsod ponehal. Oblačnost se bo popoldne ponekod trgala. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 15, na Primorskem okoli 18 stopinj.

V soboto bo na Primorskem pretežno jasno s šibko burjo, drugod bo pretežno oblačno, ponekod bodo še manjše padavine.

V nedeljo bo zjutraj in dopoldne ponekod v notranjosti nekaj megle ali nizke oblačnosti. Popoldne pa se bo jasnilo. Na Primorskem bo jasno s šibko burjo. V ponedeljek bo delno jasno z zmerno oblačnostjo. Zjutraj in dopoldne bo po nižinah megla.

Kakšna zima nas čaka?

Bliža se november in z njim hladnejše temperature. Prognostiki na portalu Ciklon.si napovedujejo, da je pred nami zima, v kateri bo po dolgem času čez zimo kraljeval stratosferski vzhodni veter. Kaj to pomeni lahko preberete v članku Srednjeročna napoved: kaže, da nas čaka dobra zima.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.