Slovenija
12603 ogledov

Huda ura po Sloveniji

Prevalje
Na območju Novega mesta in Slovenj Gradca sta popoldne nastali močnejši nevihti. Ponoči jih meteorologi pričakujejo še več.

Nočne padavine po napovedih meteorologiv lahko spremljajo hudi nalivi in močnejši sunki vetra, obstaja tudi nevarnost toče. Poplave so že zajele Koroško in Štajersko, natančneje Prevalje, Dravograd, pa tudi Sevnico in Šentjur, poroča uprava za zaščito in reševanje.

V Prevaljah je bilo poplavljenih okoli 20 objektov. Pod vodo so bile tudi številne ulice in ceste, ki pa so jih gasilci že očistili. Težave je ob meteornih vodah povzročil še Štefanov potok, ki bi ga po poročanju Večera morali že zdavnaj sanirati zaradi posedenih cevi, zaradi katerih voda udari na plano in steče po cesti pod železniškim viaduktom v središče kraja. S sanacijo naj bi sicer začeli v začetku julija.

Meteorna voda zaliva stanovanjski objekt tudi v Dravogradu, o poplavah meteorne vode pa poročajo iz Prapretna pri Šentjurju. V kraju Tajhte pri Šentjurju je prišlo do vetroloma, so še napisali na portalu 24ur.com.

V Dravogradu je voda zalila tudi cesto na relaciji Murnhof - Kozji vrh. Promet tam ovira tudi podrto drevje, še poroča Uprava RS za zaščito in reševanje.

Noč pred nami

Nevihte lahko nevšečnosti povzročajo še dobršen del noči, nevihte se bodo nato počasi pomikale proti vzhodu. Pojavi se lahko tudi toča.

Gibanje padavin spremljajte na spodnji povezavi:

Vreme: Radarska slika padavin Vreme Slovenija Radarska slika padavin

V nedeljo lepše

V petek dopoldne se bodo plohe in nevihte nadaljevale, močnejše bodo lahko predvsem na vzhodu. Slabeti bodo začele v popoldanskem času, pozno popoldne pa se bo predvsem na zahodu pokazalo sonce. Najnižje jutranje temperature bodo 13 do 17 stopinj Celzija, najvišje dnevne pa od 20 do 25 stopinj, na Primorskem do 28.

V soboto bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Lahko nastane še kakšna ploha. V nedeljo pa kaže na dokaj sončno in toplo vreme, so še napovedali meteorologi.

Oddih na travi Srednjeročna napoved Slovenija Takšna je osvežena vremenska slika za julij

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.