Slovenija
149 ogledov

Poplava v UKC Maribor naj ne bi pustila posledic

slovenija 19.12.13. univerzitetni klinicni center maribor, ukc maribor, preiskav Nino Verdnik
Sanirali počeno cev.

Iz mariborskega UKC so sporočili, da so uspeli sanirati težave na vodovodnem sistemu zaradi katerih je bilo moteno delo v operacijskem bloku klinike za kirurgijo. Nujne primere preusmerjali v bolnišnico Celje.

Včeraj popoldne se je v operacijskem bloku klinike za kirurgijo na UKC Maribor poškodovala cev, zaradi katere je prišlo do izlivanja. Voda je zalila hodnik operativnega bloka, stopnišče in nekaj spodnjih prostorov UKC Maribor. Vodo so morali začasno zapreti in odpraviti napako, kar jim je uspelo okoli 18. ure. Operacijski blok so očistili, s točenjem vode in pregledom vodovodnih pip pa so prečistili tudi vodovodne napeljave. 

Danes program poteka po načrtu

Kot so še sporočili, ob današnjem jutranjem pregledu posledice včerajšnjega dogodka, ki je posledica popustitve ventila na hidrantu, niso vidne. Procesi v bloku tako potekajo brez odstopanj, program pa se izvaja po načrtu.

O razmerah v prostorih UKC Maribor bosta on 13 uri na novinarski konferenci govorila organizacijski vodja Klinike za kirurgijo in pomočnik direktorja za oskrbo, vzdrževanje in investicije.

 

 

 

 

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.