Slovenija
41466 ogledov

Popoldansko divjanje vremena. Toča ima ponekod sedem centimetrov premera

Toča
1/4
Facebook
Žal vreme tudi v popoldanskem času ne prizanaša.

Nad osrednjim delom države se je organiziral nevihtni sistem, ki potuje z jugozahodnim vetrom, so zapisali vremenoslovci pri Arsu. Sistem spremljajo močan veter, nalivi in toča. Spodnjo fotografijo so nam poslali iz Brestanice. 

Toča Brestanica | Avtor: Bralec Bralec

Več objav o uničujoči toči objavljajo tudi na vremenskem Facebooku profilu neurje.si. Na trebanjskem območju je imela ponekod toča tudi sedem centimetrov premera. 

Močnejša neurja bodo nastajala tudi v prihodnjih urah, opozarjajo vremenoslovci pri Arsu, ki dodaajajo, da se bo zvečer ozračje umirjalo.

 

Gibanje nevihtnega sistema spremljajte na radarski sliki padavin na tej povezavi.

Napoved prizanesljivejša

Ponoči se bo ozračje umirilo in postopno zjasnilo, kaže napoved Arsa. Jutri bo na Primorskem pretežno jasno s šibko burjo, drugod bo občasno nekaj kopaste oblačnosti. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 16, ob morju 17, najvišje dnevne od 25 do 29, na Primorskem do 32 stopinj Celzija.

V soboto in v nedeljo bo sončno in spet bolj vroče. V ponedeljek bo sončno, vroče in predvidoma brez neviht. Od torka naprej se bo verjetnost popoldanskih in večernih neviht povečala. Vročina bo v notranjosti Slovenije postopno nekoliko popustila.

Cenilci že na terenu

Cenilci Zavarovalnice Triglav so po današnjih neurjih že na terenu in bodo na nekaterih območjih vzpostavili mobilne cenilne enote, pri čemer zavarovalnica spodbuja k prijavi škode na daljavo. S prijavo škode kljub siceršnjemu tridnevnemu roku ni treba hiteti, razen v primeru žit in drugih kultur, ki so tik pred žetvijo, so sporočili.

Kot so sporočili iz zavarovalnice, so huda neurja z vetrom in točo po dosedanjih podatkih prizadela predvsem objekte in kmetijstvo, na območju občine Ajdovščina pa zavarovalnica zaznava tudi več poškodovanih vozil. Najvišjo škodo pričakujejo predvsem na območju Murske Sobote.

Oblaki Slovenija Slovenija Zaradi neurja preselili mokre otroke, komaj so jih izvlekli Neurja v občini Gornja Radgona Tudi poškodovani Slovenija Strašljivi prizori posledic nočnega neurja: Orkanski veter odtrgal streho

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Igxigx1 15:59 13.julij 2023.

    7 mm je velikost debelejsega graha, čičerike, whatever. Ni neki, da bi ti luknje v streho delal. Tiste kepe na slikah imajo 7 cm, ne pa mm. Dejte prebrat za sabo, al pa dejte met slike pa text na isto vižo.

  • sabina36 15:58 13.julij 2023.

    ja ja...7 MILIMETROV je pa kr velik...jao 24(k)ur... :) :) drugače pa sočutstvujem z vsemi, ki jih je prizadela toča