Slovenija
16 ogledov

"Popovič se dela norca iz vseh!"

Dušan Skerbiš je razočaran nad glasovanjem državnih svetnikov o vetu na zakon.(F Žurnal24 main
Državni svet dal veto na prejšnji teden sprejeti zakon o ustanovitvi občin.

Na včerajšnji izredni seji so državni svetniki z 19 glasovi za in štirimi proti izglasovali veto na zakon o ustanovitvi občin Ankaran in Mirna ter o določitvi njunih območij. Zahtevo za sklic izredne seje državnega sveta je dalo 12 svetnikov, med njimi prvopodpisani koprski župan Boris Popovič, ki nasprotuje izločitvi Ankarana iz Mestne občine Koper. Državni zbor, ki je zakon sicer potrdil že prejšnji teden, bo moral zdaj o njem znova odločati, a bo tokrat za njegovo sprejetje potrebnih 46 glasov.

“To je sramota za zakonodajo,” je po izidu glasovanja povedal Dušan Skerbiš, koordinator odborov za ustanovitev občine Mirna. “Sramota je, da je en Popovič močnejši od drugih svetnikov. To so politične igrice, ki nimajo nobene veze več s pravnostjo in spoštovanjem same zakonodaje. Žal se dogaja, da imajo v Sloveniji posamezniki večjo moč,” je izpostavil in dodal, da bodo po njegovem mnenju zakon v državnem zboru znova sprejeli, če bodo spoštovali voljo ljudi in zakonodajo, sicer pa je naslednji korak ustavno sodišče.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.