Slovenija
6153 ogledov

Popovič izgublja: "V kampaniji so govorili samo o mojem karakterju"

Boris Popovič Žurnal24 main
Za zdaj bolje kaže Alešu Bržanu, a je preštetih še premalo glasov.

Zdajšnji župan Boris Popovič ima ob Alešu Bržanu v Kopru resnega tekmeca. Analitiki so se po prvem krogu strinjali, da bo šlo v drugem krogu na tesno. Po dobrih 82 odstotkih preštetih glasov z 53,29 odstoki bolje kaže Alešu Bržanu.

Boris Popovič po referendumu u drugem tiru Presenečenje Slovenija Napoved: ''Popovič bi lahko v drugem krogu celo izgubil''

"Pričakoval sem zmago že v prvem krogu," je po zaprtju volišč dejal Popovič. "Očitno se ni izšlo, imel sem 12 protikandidatov. Kampanja je bila zelo nizka, govorilib so samo o mojem karakterju, nič o programu."

Napovedal je, da se bo, če ne bo izvoljen, vrnil v podjetniške vode. "Iz Kopra smo naredili čudež, mislim, da je večina ponosna na naše mesto," se je pohvalil z dosedanjim delom. "Največ smo naredili v 16 letih, mislim, da je prav, da župan ostane isti, a odločajo volivci."

Novoletna okrasitev Kopra Okrasitev Slovenija Popovič pravi, da bodo imeli lepše lučke kot v Ljubljani

Bržan napeto pričakuje rezultate

"Med volilno kampanijo sem bil malo nervozen, sedaj je čas, ko bom napeto pričakoval rezultate," pa je za komercialno televizijo POP TV povedal Bržan. "Mislim, da če je bila volilna udeležba visoka, bodo rezultati spodbudni."

Do 16. ure je bila v Kopru 43,04 odstotna volilna udeležba, kar je največ med mestnimi občinami. Na ravni države je bila volilna udeležba do 16. ure 34,91-odstotna.
 

V mestnem svetu je 13 sedežev pripadlo Popovičevi KJN - Koper je naš, devet Listi Aleša Bržana, dva Levici, dva Oljki, po en sedež pa SDS, listi Naš Kraj - Lista Gašparja Gašparja Mišiča, SD in Civilnemu gibanju Skupaj.

Popovič je sicer upal, da bo že v prvem krogu zbral dovolj glasov in pometel s protikandidati. Teh je bilo letos kar dvanajst.

V prvem krogu je zbral 10.858 oziroma 44,58 odstotka glasov, njegov protikandidat Bržan pa 7,414 oz. 30,44 odstotka. 

Odkar je Popović prvič zmagal v bitki za župana Kopra, Koprčani do letos niso imeli drugega kroga volitev.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • ode 17:37 03.december 2018.

    Le o karakterju, ki ga ne skriva, je javnost seznanjena. Ostalo je ilegalno, podtalno, podzemno, očem in ušesom skrito.

  • Avatar olor
    olor 21:35 02.december 2018.

    Žal, obnašal se je preveč arogantno. To so posledice.

  • Fulmmer 21:29 02.december 2018.

    Gotof je....